Дружеството на писателите в Русе започва новата 2021 г. с

...
Дружеството на писателите в Русе започва новата 2021 г. с
Коментари Харесай

Мануела Симеонова оглавява Дружеството на писателите в Русе

Дружеството на писателите в Русе стартира новата 2021 година с нов ръководител, оповестиха от Община Русе. Това е поетесата Мануела Симеонова - магистър по български език и литература, с втори специалности история и публицистика от Великотърновски университет " Св.св. Кирил и Методий " - гр. Велико Търново и магистър по обществени връзки в сигурността и защитата във Военна академия " Георги С. Раковски " - София.

Пише лирика от дете. Има голям брой изявления в разнообразни вестници и списания, поетични сборници и антологии в страната. Носител е на районни, национални и интернационалните награди за лирика. Автор е на четири поетични книги.

През 2007 година стихосбирката й " Дим през комина " е наградена със " Златен пегас ". През 2012 година получава втора премия за роман в Национален конкурс за Петър Димков - Лечителя. През 2014 година стихосбирката й " Пясък в обувката " е наградена на интернационален лиричен конкурс на Националното сдружение на франкофоните в Париж. В момента приготвя последваща книга.

Мануела Симеонова работи като специалист в Регионален експертно-консултантски и информативен център " Читалища " - Русе.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР