Дружество на пловдивските художници кани пловдивчани и гоститена града на

...
Дружество на пловдивските художници кани пловдивчани и гоститена града на
Коментари Харесай

Дружеството на пловдивските художници открива мащабна графична изложба

Дружество на пловдивските художници кани пловдивчани и гоститена града на изложбата „ Съвременна графика “. Откриването е през днешния ден от 18.00 ч. в изложбената зала на ДПХ на бул. „ Цар Борис III Обединител “ №153.

„ Графиката е елитарно изкуство. Нейното разбиране изисква опит и естетически усет. Условността на изразните средства, особената атмосфера на вглъбение, тишината на графичния лист - всичко това оформя нейното изключително място измежду образните изкуства. Технологията на основаване на облика, съпротивлението на материала, резултата на печатарското мастило върху хартията, дългият развой на обработка и засищане. В предходни години Пловдив има славата на град с доста мощни художествени изяви в тази област. Желанието ни е това да се възроди още веднъж “, разяснява преди откиването на експозицията ръководителят на Дружеството на пловдивските художници Лидия Симеонова.

В над 65 произведения изложбата демонстрира необятен диапазон от типичен и модерни графични техники - от офорт, акватинта, висок щемпел, мецотинто, сериграфия до цифров щемпел и новаторски похвати.

„ Съвременна графика “ се осъществя по концепция на художника Осман Юсеинов, който работи с разнообразни образни изкуства. В нея вземат участие над 35 създатели от Пловдив и района, както и от Сливен, Стара Загора, Пазарджик и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР