Дружествата в Държавна консолидационна компания (ДКК) ЕАД работят без бизнес

...
Дружествата в Държавна консолидационна компания (ДКК) ЕАД работят без бизнес
Коментари Харесай

Министър Богданов: Дружествата в ДКК не представят финансови отчети

Дружествата в " Държавна консолидационна компания " (ДКК) ЕАД работят без бизнес стратегии и не показват финансови доклади, сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, който показва пред публицисти Програма за излекуване и развиване на обществените предприятия към министерството.

По думите му има отчети на Сметната палата и от АДФИ, които са подадени към прокуратурата и следствието още преди две години.

" ДКК, която е под шапката на министерството, ръководи капитал от над един милиард лв.. Дружеството няма оповестен финансов доклад за 2021 и за 2022 година ", уточни министърът. " Тези доклади са значими, с цел да може сдружението да преведе дял към страната ", добави той.

Всяко едно сдружение би трябвало да има бизнес стратегия и цели, по които да работи. Към момента, от 11 дейни сдружения под шапката на ДКК шест, както и самата ДКК, нямат утвърдена стратегия за 2022 година. Над 90 % от членовете на бордовете на сдруженията на ДКК са заменени по време на служебния кабинет. Много от тези хора са имали време да схванат проблемите на компаниите и да предложат решения и бизнес стратегии, само че това не е станало, сподели министърът.

Той означи, че сдружението ДКК ръководи капитал от над 3 милиарда лева, или най-малко към последните данни, с които разполагат от Министерството все още, защото сдружението няма признат и оповестен доклад за 2021 година " Дружествата под шапката на ДКК следва да разгласяват своята бизнес стратегия за интервал от 3 година ", сподели още Богданов и акцентира, че за предишния интервал 2018 – 2020 година е била показана през септември месец 2021 година, или 9 месеца след приключването на тази стратегия.

Богданов заяви, че още нямаме призната стратегия на ДКК за 2022 година, камо ли за 2023 година

" Възнагражденията ще бъдат понижени доста както за представителите на бордовете, по този начин и на изпълнителните шефове ", разгласи министърът на стопанската система.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР