Протестиращите срещу Extinction Rebellion се насочиха към централата на Лейбъристите с фалшиви маслени и димни гранати

...
Други протестиращи издигнаха транспаранти с надпис: Лейбъристите, прекъснете връзките с
Коментари Харесай

Други протестиращи издигнаха транспаранти с надпис: „Лейбъристите, прекъснете връзките с изкопаемите горива“.

Изображение: Протестиращите прекараха сградата на Лейбъристката партия в Лондон

Демонстрацията беше в централата на партията на Blackfriars Road, Southwark, югоизточен Лондон, и последва протест на Extinction Rebellion (XR) на площада на Парламента в събота, включващ чучело на лидера на лейбъристите сър Keir Starmer, облечен като Маргарет Тачър.

Протестната група настоява всяко бъдещо лейбъристко правителство да предприеме „спешни действия“ за анулиране на стотици нови лицензи за проучване на нефт и газ в Северно море.

Изображение: Фалшив петрол беше излят върху стъпалата на сградата

XR изисква също манифестен ангажимент от лейбъристите да превърнат прехода към възобновяема енергия в „спешен приоритет“.

Коментирайки демонстрацията, член на XR каза: „Ние изискваме край на всички нови лицензи за изкопаеми горива, включително анулиране на всички, предоставени от това зомби правителство на торите преди следващите избори."

Прочетете повече:
US Open прекъснато от активисти за климата
Протестиращите се залепват върху картина на Пикасо< /p>Изображение: Активисти призоваха лейбъристите да предприемат „спешни действия“ за анулиране на лицензите за изкопаеми горива

Миналия месец министър-председателят Риши Сунак защити планираното разширяване на сондажите за нефт и газ в Северно море, твърдейки, че е „напълно последователно " с цел на правителството да достигне нетна нула до 2050 г.

Сър Кеир обеща да прекрати проучването на Северно море, като каза, че краят на добива на нефт и газ "трябва да се случи в крайна сметка" и "моментът за решителни действия е сега".

Лейбъристката партия беше потърсена за коментар относно протеста XR.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР