Другарю Сталин, стана чудовищна грешка“, пишат руските либерали на Запад

...
Другарю Сталин, стана чудовищна грешка“, пишат руските либерали на Запад
Коментари Харесай

Принуждават руските либерали да стават руснаци

„ Другарю Сталин, стана чудовищна неточност “, пишат съветските либерали на Запад до своите духовни и до неотдавна финансови донори. Санкциите ги лишиха от същото, с което лишиха всички руснаци. Но либералите в никакъв случай не са се опитвали да се асоциират с Русия и да споделят нейния път. Напротив, толкоз старателно посочваха кукиш от джобовете си, че бяха сигурни, че в точния миг Западът ще разбере кои са своите и кои - непознати. И, несъмнено, ще прризове своите, ще ги обласкае и признае.

Затова изключването от Съвета на Европа за тах беше още един удар в тил. Възможността за завеждане на дело до Европейски съд по правата на човека беше значима форма на митинг за правозащитниците, неправителствените организации и необятната съпротива. И Навални, и Ходорковски се съдиха с Русия. И внезапно подобен мощен удар: проблемите на съветските либерали, става известно, към този момент не тормозят Европа.

Бяха шокирани даже тези, които постоянно са знаели, че не са родени на Запад, само че са се надявали, че всички скъпи играчки и великодушни политически задатъци са породени от откровена обич и приемане,. Оказа се, че те са взети под настойчивост поради изгодата и за упорита работа на терен.

И в този момент към този момент всички вложения ще би трябвало да бъдат върнати и то по най-фаталния за подопечните метод. Докажи, че си положително момче. Хайде, протест за мама, протест за баща, влизане в следствения арест за баба, попадане под гъсениците за дядо. Само че виталността на съветската съпротива ги принуди да пернат стоп-крана. Либералите внезапно не желаеха да попадат под веригите.

„ Дайте им Путин! Не мене! Путин! викат те по Оруеловски. Те не са подготвени за групова отговорност – и с право. Няма и не може да има споделена отговорност, в случай че сте надалеч от вземането на решения. Всички приказки за това не са нищо повече от операция. Манипулацията е груба и недвусмислена, сектантска: ти си отговорен, иди и изкупи виновността си. Не, не е задоволително да пишеш в обществените мрежи, че си срещу Путин, да се извиняваш по Ахеджаковски или по Чулпанхаматовски.

Напуснали сте страната заради противоречие с нейната политика? Изобщо не е това. Първо, вие заемате мястото на украинските бежанци и второ, изразявате митинга си в интерес на себе си, а не на своите опекуни, революционизирайте се в Русия, вместо да пийвате полусухо винце в Грузия. Така не се прави гражданска война.

Икономическият напън засегна всички в Русия безсистемно, без отчитане на политическа позиция. Той докосна и политическите дауншифтъри, които дадоха чартърен жилището на дядо в Москва и небрежно се реалокираха в чужбина. Оказа се, че приемането на пари за живеене от отдаването на жилища чартърен е мъчно - съветските платежни системи са блокирани.

Руските либерали към този момент до скърцане насапунисаха кристалните чаши - завещание от бабата-партапаратчик, освобождавайки мястото от прахуляк за „ баварското “. Но чичо Сам освен че не ги рекрутира, той просто не ги видя. Само у нас нашите либерали са обособен страт, " пета колона ". А за Запада всички те са руснаци.

Ако в Русия имаха всички условия за позата „ обичам страната, само че ненавиждам страната “, то за Запада те се оказаха същата тази страна, която желаят да унищожат. Съдбата и Родината се оказаха единни. Колективна отговорност, групова отплата.

Преди няколко години бях във Виетнам. Слънцето, морето, екскурзия до бойните полета с криволичещи шахти, където виетнамските партизани се биеха против американците, безумно евтини скариди, сварени в кокосово мляко, инвалиди, родени без ръце и крайници след потреблението на американски химически оръжия, съветски песни от високоговорителите.

А на плажа - планини от американци. Тук стана дума за груповата отговорност и възприятието за виновност, което в този момент се окачва на всички и на всеки. Ето ги демократичните морални престижи - те избиха и осакатиха милиони по света, само че не изтласкват Ахеджаков от себе си, а умерено се пекат. Пътьом четейки морала на тези, до които не са съумели да се докопат.

В същото време е особено, че Русия не признава груповата отговорност за Украйна. Тя не приканва цивилното население да дава отговор за това, което държавното управление им прави през последните осем години. Дори тези, които се смееха с кеф над менюто с „ пържени колоради”. Дори тези, които изпращаха изкараните с труд гривни, с цел да оказват помощ на националните батальони, които убиваха Донбас.

Хуманитарните коридори са за всички цивилни, без изключение. Възможността да се предадат без по-нататъшно клане е за всички военни, в това число за морските пехотинци от остров Змийски, които управляващите в Киев биха предпочели да видят брутално убити, само че не и да заминат дружно с съветските войски.

Но Украйна към този момент ни преродава майсторски клас за това по какъв начин да работим с групова отговорност във връзка с своите съграждани. За да притегли допустимо най-вече хора в спора с Русия, въоръжените сили на Украйна блокират филантропични коридори, не пускат цивилните отвън градовете.

Освен това цивилните непрекъснато се предизвикват да подаряват пари, облекла, медикаменти на украинската войска. Хиляди хора са доброволци във Въоръжените сили на Украйна - провеждат храненето за бойците, купуват бинтове, шият термооблекло и камуфлажни мрежи.

И това макар обстоятелството, че украинската войска е удавена в западни пари. Киев не се нуждае от доброволци, а от съучастници, изкусно манипулиращи публичното схващане и употребяващи логиката на психиката на тълпата, с цел да основат възприятие за принадлежност измежду цивилните.

Този контрастност е противен за съветските либерали, които са привикнали да живеят с други контрасти. От времето, когато Кремъл беше черен, а Белият дом беше бял. Когато ти се искаше да те считат за европеец и да си кривиш устата при споменаването на необятните маси от хора, живеещи сред хладилника и тв приемника. Когато по подигравка на ориста си закачваш значката " непознат сътрудник ", намигвайки на Запад.

Сега тези, които в никакъв случай не са желали да бъдат руснаци, внезапно престанаха да бъдат каквото и да е друго.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР