Дроновете и безпилотните машини са сред най-светкавично развиващите се технологии.

...
Дроновете и безпилотните машини са сред най-светкавично развиващите се технологии.
Коментари Харесай

Кое събитие събира дрон-експертите в София на 21 октомври?

Дроновете и безпилотните машини са измежду най-светкавично разрастващите се технологии. Благодарение на усъвършенстваното тегло и подвижността си, те са използвани за избавителни интервенции, картографиране, снимане, научни цели, запазване на околната среда, защита и доста други сфери. И напълно не е инцидентен фактът, че точно те ще бъдат във фокуса на събитието Inter Drone Expo Experts Forum на 21 октомври.

Събитието е част от програмата на INTER DRONE EXPO - първото профилирано ревю за дронове и безпилотни машини на Балканите, което отваря порти в София от 20 до 23 октомври. Международният конгрес, който ще се организира под патронажа на българския президент Румен Радев, се провежда от Интер Експо Център и Консорциум Международно дрон ревю.

Inter Drone Expo Experts Forum започва на 21-и октомври, в 10.00 часа. И по всичко проличава, че за всеки един стопански бранш ще има доста потребна информация. Сутрешните часове са отдадени на аграрните и аграрни действия. Експертите ще разпрострат познанията си в сферите на снимането, картографирането, засяването и доста други.

Спедиторски и медицински услуги

Спешните доставки на медицински артикули и куриерските услуги са фокусът на втория панел. Той ще бъде последван от тематиката за градската и районна авиационна подвижност. Какво включва това? „ Посетителите ще открият повече за самодейностите UAM и AAM, провокациите и адаптирането на градската среда за полети с дронове “, разясняват уредниците.

Регулации, сигурност и защита

Намирайки се при започване на „ Златната дрон-ера “, е напълно разумно, че занапред ще се оформят законодателните рамки. На Inter Drone Expo Experts Forum ще разберем повече за нормативните документи в Европейския съюз за полетите с дронове, категоризирането им и застраховането.

„ Управление на въздушното придвижване на дронове в U-space “ ще ни концентрира в ранния следобяд. Ще научим повече за оборудването на дроновете, ръководството им, обмена на информация, ролята на локалните управляващи за основаване на U-space.

На българския дрон-форум ще бъде показана Националната научна стратегия „ Сигурност и защита “. Заключителната част на събитието уредниците са нарекли не инцидентно „ Балкански дрон конгрес “. В него с изключение на, че ще бъдат прегледани проблемите на дейностите с дронове на Балканите, ще се развие концепцията за основаване на Балкански Дрон конгрес.

До началото на INTER DRONE EXPO остават броени дни. Всеки, който желае да посети първото профилирано ревю за дронове и безпилотни машини на Балканите, от 20 до 23 октомври, може да закупи билета си през уеб страницата www.interdroneexpo.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР