Древно същество, обитавало дъното на океана преди повече от 500

...
Древно същество, обитавало дъното на океана преди повече от 500
Коментари Харесай

Фосил на 555 млн. години разкрива за еволюцията на организмите

Древно създание, обитавало дъното на океана преди повече от 500 млн. години, дава сведения за устройството на най-ранните организми и еволюцията на огромна част от животинското царство.

Организъмът, сходен на червей, е бил с размерите на оризово зърно. Учените го разказват като най-стария фосил на т.нар двустранни. Това са същества, които имат предна и задница - две симетрични страни и отвори в двата края с черво, написа Би Би Си.
Учени кръстиха нов тип инсекти на Лейди Гага Експертите забелязали "ексцентрично възприятие за жанр " - типично за поп изпълнителката
В научния труд, оповестен в PNAS, специалистите разясняват, че развиването на двустранната симетричност е била основна стъпка в развиването на животинския свят. Според тях това е дало целеустремено придвижване на организмите и е провело сполучливо структурата им.

Отбелязва се, че редица животни - червеи, инсекти, динозаври и хората са устроени по същия метод.
Специална заложба: Куче знае имената на всичките си играчки (ВИДЕО) Уиски е на 6 години и живее в Норвегия, а уменията му развива неговият притежател
Учените кръстили античния организъм - Ikaria waiootia. Той живял преди към 555 млн. години в т.нар Едиакарски интервал - когато животът на Земята почнал да става многоклетъчен и комплициран.

Откритието намира своите корени преди 15 години, когато специалистите намерили фосилите в Нилпена, Южна Австралия.

След това те основават и триизмерна графика, която демонстрира в подробност по какъв начин най-вероятно е изглеждал предшественикът на множеството животни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР