Драстично намаление на цената на задължителната застраховка Гражданска отговорност се

...
Драстично намаление на цената на задължителната застраховка Гражданска отговорност се
Коментари Харесай

Добра новина за Гражданската отговорност

Драстично понижение на цената на наложителната застраховка " Гражданска отговорност " се следи през последните дни при някои застрахователни компании.

По данни на брокери от Нова година доста от застрахователите са свалили леко цените си, само че най-съществено това се вижда от седмица насам за две компании - " Лев инс " и " Бул инс ". При тях цените на застраховката сега са паднали под 200 лева - доста под междинното равнище за пазара от към 240-250 лева

Поевтиняването на " Гражданска отговорност "  при двете компании важи както за преподписване на контракти без произшествия с ПТП, където се оферират 20-30% отстъпка, по този начин и за нови клиенти, показват брокери. Това демонстрират и електронните калкулатори, които някои застрахователни посредници предлагат. При попълване на данни за колата и за притежателя се виждат фрапантни разлики в цените на наложителната застраховка - от 180 лв. до 300 лева за леките коли, написа " Сега ".

Поевтиняването на Гражданско отделение се случва на фона на прогнозите, че тази година цената й ще се подвига, с цел да се догонят нивата отпреди ковид пандемията. Заради рестриктивните мерки за пътешестване и работа по време на ковид през 2020 и 2021 година, застрахователите всеобщо понижиха цените си. " Цената на " Гражданска отговорност " гладко ще нараства през 2023 година При тази инфлация няма по какъв начин да чакаме понижаване на цената на " Гражданска отговорност ", както и на другата автомобилна застраховка - " Каско ". В последната година мощно нарастнаха аварийните елементи за колите, както и ремонтът, а това води до повишение на компенсациите, които застрахователите и Гаранционния фонд заплащат при ПТП ", коментира през декември ръководителят на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) Константин Велев. 

Припомняме, че през 2019 г. средната награда за Гражданско отделение бе 260-270 лева, а след това падна до 240 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР