Драстични мерки за икономия на ток в Германия заради кризата

...
Драстични мерки за икономия на ток в Германия заради кризата
Коментари Харесай

Как в Германия правят икономии заради газовата криза?

Драстични ограничения за спестовност на ток в Германия поради рецесията с газовите доставки за Европа. Редица градове, измежду които и столицата Берлин, стартират поетапно да употребяват по-малко електричество.

Освен, че публични здания към този момент няма да бъдат осветени през нощта, тук-там даже ще бъде спряна топлата вода.

Около 200 емблематични берлински здания остават без осветяване. Заради икономии на сила и риска от дефицит на природен газ, на мрачно ще бъдат някои от най-знаковите места в немската столица. Мярката ще спести сила, само че не и пари, защото всички 1400 прожектора би трябвало да бъдат изключени ръчно, а това ще отнеме седмици и ще коства 40 хиляди евро.



По-драстични са икономиите в Хановер, където стопира топлата вода в публични институции, плувни басейни и фитнес зали. Фонтаните няма да работят през нощта, ще бъде спряно и осветлението на огромни здания. Общинските здания ще се отопляват единствено от 1 октомври до 31 март, а температурата не може да надвишава 20 градуса.

Без топлва вода и нощно осветяване ще бъдат и публичните здания в Мюнхен. В Нюрнберг затварят три от четирите закрити басейна.

На мрачно, студено и без топла вода - такава е обстановката и в богатия баварски град Аугсбург.



" Важно е хората да схванат, че евентуално ни предстоят в действителност сложни времена. Решихме да спрем осветлението на историческите забележителности, а също и фонтаните - по този начин хората ще могат да видят и в действителност да осъзнаят, че сега се намираме в изключителна обстановка ", споделя Ева Вебер, кмет на Аугсбург.

Германският стопански министър предизвести, че дефицитът на газ в страната може да продължи до октомври 2024г. Хората са предизвестени да чакат и по-високи сметки.

" Газпром " потвърди, че е обезсърчителен снабдител. В същото време са дали обещание доставки и на други страни, което значи, че би трябвало да чакаме сензитивно по-високи пазарни цени. Това ще бъде усетено най-много от потребителите ", сподели Роберт Хабек, министър на стопанската система на Германия.

Изчислява се, че приблизително фамилиите ще заплащат с към 500 евро повече всяка година. Преди началото на войната в Украйна, Германия купуваше 55% от естествения си газ от Русия. След наложените от Европа наказания, съветската " Газпром " няколко пъти понижи количествата газ към Стария континент и сега " Северен поток - 1 " работи на 20%% от потенциала си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР