Дръжте прозорците си затворени Всички обичаме да се наслаждаваме на

...
Дръжте прозорците си затворени Всички обичаме да се наслаждаваме на
Коментари Харесай

9 начина да се отървете от праха у дома, за които едва ли сте се сещали

Дръжте прозорците си затворени
Всички обичаме да се любуваме на хладния бриз, който се носи в домовете ни, само че на каква цена? Заедно с този бриз идват прахуляк и други частици извън и по-късно се чудите по какъв начин да се отървете от тях. Простото затваряне на прозорците преди всичко ще отстрани огромна част от праха.
Редовно перете възглавниците си
Готови ли сте за недодялан факт? Възглавниците ви евентуално са цялостни с акари, тъй като обичат да пируват с мъртви кожни кафези. Те са толкоз дребни, че са невидими, само че стотици могат да живеят единствено в един грам прахуляк. За да се отървете от прахуляк и акари, перете възглавниците си най-малко три пъти годишно в гореща вода.
Почиствайте твърдите подове постоянно
Очевидно е, че подовете се прашат, изключително тези, които са по-трудно налични, като под первази и под мебели. Ако е допустимо, почиствайте подовете си всекидневно. Първо ползвайте прахосмукачка, а по-късно почиствайте с гореща вода.
Тръскайте килимите
Килимите са среда за размножаване на прахуляк. Малки и междинни килими изнасяйте навън и ги изтръскайте добре. Това ще освободи по-голямата част от мръсотията и праха. За да извършите още една крачка, закачете килима върху парапет и го тупайте със здрава пръчка.
 Правите огромна ГРЕШКА, в случай че чистите праха по този метод (ВИДЕО) Правите огромна ГРЕШКА, в случай че чистите праха по този метод (ВИДЕО)
Известно е, че прахът не съставлява единствено частици от тъканни нишки, пъстър прашец и мъртви кожни кафези. Той съдържа разнообразни съедине...
Не подценявайте прозорците
Повечето прозорци не са съвършено запечатани, заради което щорите и завесите събират доста прахуляк. Редовно перете завесите. Щорите избършете с микрофибърна забрадка, която е най-хубавият материал за хващане на прахуляк.
Използвайте постеля пред входната врата
Голяма част от управлението на праха е да се предотврати влизането му в дома. Използвайте постеля пред входната врата, с цел да можете да избършете краката си, преди да влезете вътре.
Въведете предписание „ без обувки “
 Как да бършете прахуляк вярно Как да бършете прахуляк вярно
За страдание, дребните прашинки, летящи из цялата ви къща, не са основани от вълшебни феи. Прахът, сходно на налозите, не е занимателен, н...
Дори е по-добре, в сравнение с да избършете обувките си, преди да влезете.
Инвестирайте в пречиствател на въздух
Праховите частици се носят във въздуха на дома ви, до момента в който намерят място за кацане, като на мокети или тапицерия. Използвайки пречиствател на въздух, можете да уловите тези прахови частици, преди да имат късмет да се утаят.
Не забравяйте тавана
Наскоро погледнахте ли тавана си? Той се нуждае от разчистване понякога. Можете да вземете стълба и да употребявате приставката за мека четка прахосмукачката си. Друг способ е да прикрепите забрадка от микрофибър към метлата си благодарение на ластик и да се захващате за работа!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР