Драгомир Драганов зае мястото на Десислава Атанасова като депутат в

...
Драгомир Драганов зае мястото на Десислава Атанасова като депутат в
Коментари Харесай

Драгомир Драганов зае депутатското място на Десислава Атанасова

Драгомир Драганов зае мястото на Десислава Атанасова като народен представител в групата на ГЕРБ-СДС в Народното събрание.

В началото на днешния пленарна ден той постави клетва.

Припомняме, че определената за парламентарен арбитър депутатка през вчерашния ден бе освободена от Народно събрание.

Номинацията на националната представителка от ГЕРБ за арбитър от Конституционен съд обаче беше посрещната с отрицание. Вчера депутатите от " Възраждане ", " ИТН " и Българска социалистическа партия внесоха обща тъжба до Конституционен съд против избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии от квотата на Народното събрание.

В претекстовете си те оспорват както избора, по този начин и записания в решенията на Народното събрание период от 9 години, за който биват определени съдиите, който притовиречи на решение на Конституционен съд, според което новоизбраните съдии би трябвало да довършват към този момент почналия преди две години мандат.

Ден по-рано президентът също сезира Конституционен съд за избора на нови съдии и прикани да не се пристъпва към клетва преди произнасянето му.

В претекстовете си той уточни, че правилата на неприкритост, бистрота, гласност и аргументираност са били нарушени и не могат да бъдат заместени от формалните разисквания и процедури, целящи легитимирането на предварителна сделка сред ръководещите политически сили.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР