ДПС подкрепи до последно усилията да бъде сформиран кабинет с

...
ДПС подкрепи до последно усилията да бъде сформиран кабинет с
Коментари Харесай

ДПС няма да подкрепи правителство с втория мандат

" Движение за права и свободи поддържа до последно напъните да бъде образуван кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС в границите на това Народно заседание, в името на стабилността и сигурността на хората и страната ", написа Делян Пеевски. " Участвахме в диалозите по съглашението там, където трябваше да бъдат контрактувани правилата за решенията, които се вземат с квалифицирано болшинство. Текстовете бяха направени взаимно от мен и Кирил Петков и получиха цялостно единодушие от страна на ГЕРБ-СДС ", написа още той.

От Движение за права и свободи изясняват, че са разбрали от конференцията на ГЕРБ-СДС, че, без значение от многото отстъпки в договарянията с ПП-ДБ, те са траяли с изискванията и претенциите, които са несъразмерни на тежестта им в Народното събрание, добавя Българска телеграфна агенция.

От Движението декларират, че няма да поддържат държавно управление с втория мандат , излъчено от ПП-ДБ.   " Подобно държавно управление е невероятно без ГЕРБ-СДС, а опитите да се образува някакво аритметично болшинство, включващо антиевропейски партии, и съответно " Възраждане ", биха били безусловно безпринципни ", се споделя още в известието.

" Ако президентът Румен Радев реши и връчи третия мандат на Движението за права и свободи, ние ще го върнем , тъй като не одобряваме да се търси болшинство с антинатовски и антиевропейски партии като " Възраждане ", с които сме идеологически и морално несъвместими ", написа Делян Пеевски.

" За да продължим напред, страната се нуждае от оптимално скорошно осъществяване на предварителни парламентарни избори, след които България да има евроатлантическо болшинство и държавно управление ", съобщи още водачът на Движението.

Пеевски благодари на сътрудниците, с които за тези девет месеца са съумели да създадат най-важното - да върнат властта в Народното събрание, да създадат измененията в Конституцията, да утвърдят евроатлантическата позиция на България и да се включат интензивно в помощта за Украйна.

Според Пеевски тези политики би трябвало да продължат и в идващия парламент, с цел да се довършат започнатите промени на правосъдната система и битката с корупцията.

По-рано през днешния ден препоръчаната за министър-председател от ГЕРБ-СДС на конференция, че ще внесе писмо в Народното събрание, че отдръпва кандидатурата си за министър председател. ГЕРБ няма да взе участие в договаряния за втори мандат, стана известно от думите на Габриел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР