ДПС печели мандат в Ямбол, въпреки че за партията са

...
ДПС печели мандат в Ямбол, въпреки че за партията са
Коментари Харесай

Петър Чобанов от ДПС получи мандат в Ямбол

ДПС печели мандат в Ямбол, макар че за партията са пуснати едвам 615 бюлетини. " Демократична България " остава без депутат, въпреки че за тях са дали своят вот 3244 гласоподаватели, заяви БНР.

Разпределението на мандатите по метода " Хеър-Ниймайер " вкара в Народното събрание претендентът на Движение за права и свободи и някогашен финансов министър в кабинета " Орешарски " Петър Чобанов с 1,53 % и остави " Демократична България " без посланичество от Ямболския изборен регион, без значение че за тях са дали своят вот над 8 % от гласоподавателите.  

В обществените мрежи лидерът на листата Веселин Калановски благодари на хората, които са дали своят вот за него и дефинира обстановката като абсурд.Системата на най-големия излишък, по която се преизчисляват резултатите, един път към този момент сервира сходна изненада в района. През 2014 година Движение за права и свободи още веднъж вкара народен представител от Ямбол – ромският водач Илия Илиев, само че тогава Движение за права и свободи записва поддръжка от 6,5 %, равняващи се 3 723 гласа. Другите три мандата се разпределят по един от " ИТН ", Българска социалистическа партия и " ГЕРБ-СДС ". 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР