ДПС няма отношение към приетия механизъм за получаване на т.нар.

...
ДПС няма отношение към приетия механизъм за получаване на т.нар.
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС няма никакви притеснения относно „златните паспорти“

ДПС няма отношение към признатия механизъм за приемане на така наречен „ златни паспорти “ , защото не сме били съгласни с това и не сме го дали своят вот. При смяна на изискванията за приемане на капиталово поданство и въвеждането на същински механизъм за надзор Движение за права и свободи е взело участие , само че се оказва, че по този ред няма издадени „ златни паспорти “. Движение за права и свободи в никакъв случай не е взело участие в органите на изпълнителната власт, които вземат решение за приемане на българско поданство. Това декларира Йордан Цонев , зам.-председател на Движение за права и свободи и зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи , представен в прессъобщение от партията.

По думите му, Движение за права и свободи няма никакви терзания по отношение на така наречен „ златни паспорти “.



" По тази причина поискахме цялостно следствие на всеки един съответен случай, по който има публикуван документ за непрекъснато престояване или българско поданство ", показва той.

Цонев дава поръчка, че Движение за права и свободи ще стигне до истината за златните паспорти. Според зам.-председателят на Движение за права и свободи няма нищо общо с наложените наказания по закона „ Магнитски “ на Делян Пеевски.



Той разкрива и каква е била " капиталовата скица ” в две стъпки и едно разследване:

-  Желаещите българско поданство наемат адвокатска адвокатска фирма и посредством капиталов медиатор закупуват ДЦК за 1 млн. и един лева
- Книжата нормално се залагат в банка за периода на падежа, след което банката ги усвоява и погасява главницата по заема.
- На процедура по тази скица в българската стопанска система не влиза нито лев - нито действителни вложения, нито действителни нови работни места.

Според него тази порочна скица е употребена неведнъж.

:
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР