ДПС няма да се откаже от намаляване на ДДС не

...
ДПС няма да се откаже от намаляване на ДДС не
Коментари Харесай

ДПС няма да се откаже от намаляване на ДДС за храните

ДПС няма да се откаже от понижаване на Данък добавена стойност освен на хляба, само че и за целия хранителен бранш. Това стана ясно след провелата се през днешния ден среща с представители на съюза на хлебопроизводителите.

"Не се отхвърляме от понижаване на Данък добавена стойност освен за хляба, само че и за целия хранителен бранш, което ще докара до по-голяма конкурентноспособност ", съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той изясни, че най-високото Данък добавена стойност в хранителния бранш по отношение на прилежащите страни и страните от Европейския съюз е в България. Това води до развиване на сивия бранш в сектора и понижаване на конкурентноспособността, добави той.

Крадайъ заяви също, че Движение за права и свободи ще продължи да търси необятен публичен спор дружно с браншовите организации и политиците, с цел да се стигне до целевия резултат. Лидерът на парламентарната група увери, че няма да се вършат прибързани дейности.

"Неслучайно отваряме тези въпроси след изборите, с цел да не влязат като тематики в предизборната тема. Това са значими въпроси, които са част от развиването на нашата стопанска система. Естествено, че ще следим резултата и върху бюджета и обществения резултат на тематиката с хранителния бранш, и с медикаментите “, изясни Карадайъ.

Припомняме, че през вчерашния ден Движение за права и свободи стартира обещаната поредност от срещи с разнообразни сектори поради неочакваното предложение на Делян Пеевски за понижаване на Данък добавена стойност. Вчера от партията се срещнаха с фармацевтите, които приветстваха предлагането за по-нисък Данък добавена стойност върху медикаментите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР