ДПС изпраща допълнение към сигнала си до главния прокурор за

...
ДПС изпраща допълнение към сигнала си до главния прокурор за
Коментари Харесай

ДПС изпраща допълнение към сигнала си до главния прокурор за „златните паспорти“

ДПС изпраща допълнение към сигнала си до основния прокурор за непозволено придобиване на така наречен златни паспорти от над 120 жители на Русия и Китай и упорства министърът на правораздаването Надежда Йорданова да бъде разпитана по тях.

Повод за настояването на Движение за права и свободи стана изказване на министър Йорданова от през вчерашния ден, че адвокатски адвокатски фирми, близки до Движение за права и свободи са имали присъединяване в придобиването на капиталово поданство или така наречен златни паспорти.

Зам.-председателят на партията Хамид Хамид отхвърли който и да е представител на придвижването да има адвокатска адвокатска фирма или да е забъркан в сходен проблем и заподозря опит за отклонение на вниманието:

„ Настояваме прокуратурата да разпита министър Йорданова, тъй като очевидно тя има информация, която е от голяма важност по инспекцията за „ златните паспорти “. Управляващите настойчиво бягат от тази инспекция и подават в общественото пространство всевъзможни сходни димки. Няма да позволим лакеите на олигарха Прокопиев да отклоняват публичното мнение и да вършат гнусни клевети във връзка с Движение за права и свободи “.

Председателят на партията Мустафа Карадайъ опроверга изказване на премиера Кирил Петков и вицепремиера и финансов министър Асен Василев във връзка с депутата Делян Пеевски и също ги обвърза с ползи на издателя Иво Прокопиев. Петков - поради възобновяване на тематиката за получени от Пеевски заеми от Българската банка за развиване, откакто на 26 август предходната година дал отговор, че няма информация за такива.

А министър Василев поради заканата, че щял да оказва напън върху чиновници на Национална агенция за приходите да вършат нови проверки на депутата от придвижването:

„ Това поражда у нас основателно подозрение по отношение на задачите на тези проверки на проверките, за които се заканва непозволено Асен Василев. Закононарушенията за тези хора към този момент станаха процедура “, съобщи Карадайъ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР