ДПС даде извънреден брифинг, след като парламентът отхвърли на първо

...
ДПС даде извънреден брифинг, след като парламентът отхвърли на първо
Коментари Харесай

ДПС са против третия пол и гей браковете, но за Истанбулската конвенция

ДПС даде ексклузивен брифинг, откакто Народното събрание отхвърли на първо четене предложенията им за промени в Закона за българското поданство. На брифинга депутатите от придвижването разясниха и други настоящи политически тематики. Например те се оповестиха срещу "третия пол " и гей браковете, само че за ратификацията на Истанбулската спогодба, защото в нея сходни неща не попадали. Движение за права и свободи оцени напъните на държавното управление да се оправи с домашното принуждение. От придвижването прецизираха, че в случай че има терзания, конвенцията може да бъде призната с запаси.

Депутатите от Догановата партия показаха вижданията си и по позициите на Църквата и Мюфтийството, които се оповестиха изрично срещу Истанбулската спогодба.

"Турция беше една първите страни, които я ратифицираха. Вярвате ли, че там религиозните управляващи нямаше да се разгласят срещу, в случай че тя нарушаваше фамилните полезности ", запита Хамид Хамид.

Иначе депутатите отхвърлиха с 25 гласа "за “, 46 "против “ и 86 "въздържал се “ измененията в Закона за българското поданство. Идеята на придвижването бе по интензивен ред изселниците от 50-те и 70-те години на предишния век, избрали тогава турско поданство по силата на конвенция с южната ни съседка, да могат да възстановят и българското си.

В претекстовете на законопроекта на Движение за права и свободи се показва, че страната ни е утвърдила Европейската спогодба за поданството, което е в действие от 1 юни 2006 година В нея е планувано недопускане на дискриминация в наредбите по отношение на поданството на страната. Не би трябвало да се прави разграничаване и да се планува процедура, водеща до дискриминация, учредена на пол, вяра, раса, цвят на кожата или народен или етнически пол. Според вносителите повече от 10 години след ратификацията на конвенцията, Законът за българското поданство съдържа дискриминационни разпореждания, оповестени за неприемливи от Европейската спогодба за поданството.

От Движение за права и свободи оферират хармонизиране на българското законодателство с европейските стандарти в производствата по българското поданство и унищожаване на дискриминационното разграничаване на претендентите по признака народен или етнически генезис.

По време на дебатите Юлиан Ангелов от „ Обединени патриоти “ попита какво оферират тъкмо от Движение за права и свободи.

„ В момента всички български жители получават българско поданство. Целта е Турция да има още по-огромно въздействие върху България и българската политика. Това няма да го допуснем. Спрете да лъжете и да обслужвате непознати ползи “, съобщи той

От своя страна Хамид Хамид уточни, че се е оказало, че и „ този господин не е чел законопроекта ни “.

"Какво вършим ние като български политици за тези, които така и така са български жители, само че нямат документ за това. Това са хора, които имат татко или дядо български жител, милеят за България, само че криворазбрали политици пречат да си получат документа. Това са същинските български жители, които мислят за България, а не като ония вдясно, които си мислят за тяснополитическите цели “, разпали се депутатът от Движение за права и свободи.

Макар и задочно в дебата се включи и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"Това е действителната операция и опасност за страната ни. Партии, които с дейностите си през годините демонстрираха и потвърдиха, че работят срещу ползите на страната ни, манипулират обществото с псевдо патриотични тези и „ удрят “ по тематиката българщина ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР