Динара и Ирина: Украйна защитава цяла Европа от Путин

...
Дойдохме тук с посланието, че Украйна защитава не само своята
Коментари Харесай

Дойдохме тук с посланието, че Украйна защитава не само своята земя, но цяла Европа от атаката на Путин срещу демокрацията. Това заявиха пред БГНЕС Динара Хабибулаева и Ирина Шатохина от „Солидарна молод“.

Двете взеха участие във форума на Европейските демократични студенти – EDS, която е официалната студентска организация на Европейската народна партия. Той се проведе в НДК.

Динара и Ирина са пътували повече от ден, за да участват в събитието и да разкажат на своите европейски приятели какво се случва в Украйна, както и да потърсят съдействие.

„Пристигнахме от Украйна. Пътувахме 30 часа, защото няма самолетна връзка. Сменихме кола и два автобуса. Преодоляхме труден път, за да дойдем тук на конгреса на младежките организации“, разказа Хабибулаева.

Ирина сподели, че ситуацията в Киев е много сложна, голяма част от населението е напуснало столицата. „Хората се боят от бомбардировките и са принудени да се крият в мазетата, метрото. Те се нуждаят от помощ. Малките деца замръзват. Магазините са празни, няма лекарства“, каза тя.

Единствената надежда са доброволците, които се стараят да разнасят най-необходимото до нуждаещите, но недостигът остава.

„Киев се намира в стресова ситуация, защото Киевска област е обкръжена от руските войски. Те се опитват да влязат в Киев. Всяка нощ бомбардират, всяка нощ звучат сирени и ние се крием в бомбоубежищата. Те обстрелват болници, училища, търговски центрове“, каза Ирина и добави: "Положението е много напрегнато. Но въпреки това се държим. Руснаците твърдяха, че ще превземат града за 2 дни, но те не успяха. Няма и да успеят“, категорична е младото момиче.

Динара заяви, че от Русия зависи целият този ужас да приключи. „Надяваме се на подкрепата на международната общност“, каза тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР