Дойде отговор от Министерството на здравеопазването, в който пише, че

...
Дойде отговор от Министерството на здравеопазването, в който пише, че
Коментари Харесай

Covid тестовете в училищата продължават, нямало безопасна среда

Дойде отговор от Министерството на здравеопазването, в който написа, че имат известни терзания и по тази причина ще продължи тестването на учениците за COVID-19, до момента в който се обезпечи безвредна среда за децата в учебно заведение. Това сподели министърът на образованието и науката акад. Николай Денков пред публицисти в отговор на въпрос дали ще спре тестването за коронавирусна зараза на учениците.

На съвещанието на парламентарната просветителна комисия предходната седмица министър Денков сподели, че ще изпрати писмо до здравното министерство за това докога ще продължи тестването на учениците в учебно заведение за COVID-19.

Всички въпроси за тестването на учениците би трябвало да бъдат към Министерството на здравеопазването, съобщи през днешния ден просветителният министър.

" Искам ясно да кажа, че аз считам, че това е тяхно решение, на Министерство на здравеопазването. Уважавам го, те се грижат за сигурността на децата и ще го приема, каквото е ", разяснява Николай Денков.

На въпрос, че на 20 март се чака да отпадне зеленият серфитикат, а за какво в учебните заведения продължава тестването на учениците за ковид, министър Денков отговори, че вижда логичност в това, тъй като децата стоят часове наред в една и съща класна стая и доста елементарно се предава болестта от едно дете към останалите деца, в случай че не се съблюдават ограниченията. Тези въпроси - за тестването на учениците, са към доцент Ангел Кунчев и към здравния министър Асена Сербезова . Те работят дружно с специалистите, които сортират комплекса от ограничения, които би трябвало да се ползват. И различен път съм казвал, че всяка мярка сама по себе си не е задоволителна, а когато се комбинират няколко ограничения, тогава към този момент резултатът е по-добър, акцентира министър Николай Денков.

Образователният министър разяснява тематиката за тестването на учениците в учебно заведение на националната конференция " Взаимодействието и съдействие сред междинното и висшето обучение - фактор за ефикасна и пълноценна подготовка на педагогическите фрагменти ", проведена от Синдиката на българските учители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР