Доводите, които излагат нямат нищо общо с показателите, свързани с

...
Доводите, които излагат нямат нищо общо с показателите, свързани с
Коментари Харесай

Стоянов за Шенген: Къде е солидарността на Европа?

" Доводите, които излагат нямат нищо общо с индикаторите, свързани с приемането ни в шенгенската зона. Не може непрестанно да се сменят критериите. Не може да се желае Доклад по механизма за съдействие и инспекция, при изискване, че той е изнемощял от Европейска комисия. Странно е това държание ”. Това сподели в ефира на " Здравей, България ” служебният министър на защитата Никола Стоянов. " Странно е да се приказва, че България няма господство на закона и има корупция, а в това време най-големият вложител у нас е Нидерландия ”, добави военният министър и съобщи изрично, че страната ни би трябвало да следва своя интерес. 

" Ако стартираме да разделяме границите на Eвропа, за каква взаимност приказваме ”, попита той. 

Стоянов разяснява още военната поддръжка за Украйна, която дава страната ни. " Това, което даваме, не е нито C-300, нито самолети Миг-29 и Су-25 ”, съобщи той и увери, че България пази и своето небе, като употребява точно Миг-29.

За това по кое време България може да чака първите два самолета F-16, Стоянов удостовери, че това ще се случи през 2025 година " Производство на първите два български самолета е почнало. Те ще бъдат създадени февруари месец 2024 г, само че ще ни бъдат предоставени през 2025 година Дори и да бъдат доставени по-рано, ние няма да бъдем подготвени с инфраструктурата, която беше неимоверно забавена. Още сме в начален стадий ”, изясни той. 

Военният министър направи и коментар на фрагментите, показани от Sky News, съгласно които сирийски мигрант е ранен от български граничар. " Това изрично не е българска територия ”, съобщи Стоянов. " Обикновено в патрула са военнослужещи и граничен служител на реда. Това, което слушам като изстрел не е ясно от кое място идва, само че не е от автомат " Калашников ”. Представителите ни на границата са въоръжени с автомат " Калашников ”, не с револвери ”, изясни той. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР