Доверието в европейските медии намалява, а дезинформацията се увеличава, смята

...
Доверието в европейските медии намалява, а дезинформацията се увеличава, смята
Коментари Харесай

ЕК: В ръководствата на обществените медии не трябва да бъдат назначавани партийни приятели

Доверието в европейските медии понижава, а дезинформацията се усилва, счита зам.-председателят на Европейска комисия

В управленията на публичните медии не би трябвало да бъдат назначавани партийни другари и тези медии не би трябвало да се трансформират в еднопартийно пропагандно средство. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова при представянето на новите оферти на комисията за повишение на независимостта на медиите и за изсветляване на тяхната благосъстоятелност, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Виждаме негативни трендове в европейските медии и това не визира единствено 1-2 страни, разясни тя. Наблюдаваме убийства на публицисти, случаи на тяхното гонене, напън над публичните медии, държавна реклама в интерес на едни против други. В някои страни е мъчно да се откри чия благосъстоятелност са медиите, някъде медийната независимост е застрашена. Войната на Русия против Украйна акцентира потребността да се подхващат стъпки против външната интервенция. Това е част от напъните ни в отбрана на демокрацията, заключи Юрова.

Тя регистрира, че доверието в европейските медии понижава, а дезинформацията се усилва. Правителствата би трябвало да дават данни какъв брой средства в реклама са вложили и в кои медии, настоя зам.-председателят на Европейска комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР