Доверието на потребители в САЩ в икономическото развитие на страната

...
Доверието на потребители в САЩ в икономическото развитие на страната
Коментари Харесай

Влошаване на потребителското доверие в САЩ през май до 11-годишно дъно



Доверието на консуматори в Съединени американски щати в икономическото развиване на страната се утежни през май по-силно от предстоящото до най-ниско равнище от близо 11 години насам, защото продължаващите терзания по отношение на растящата инфлация карат американците да бъдат по-песимистично настроени по отношение на водещата международна стопанска система.

Това демонстрират предварителни резултати от ежемесечното изследване за потребителските настройки на Университета на Мичиган.

Индексът на потребителското доверие в Съединени американски щати спадна през май до 59,1 пункта от 65,2 пункта през април, до момента в който осредните прогнози бяха за много по-умерено намаляване към 64,0 пункта. Това е най-високото равнище на потребителските настройки от август 2011 година насам.

" Спадът на настройките има много необятна основа, като се показва както във утежняване на актуалните стопански условия, по този начин и в упованията на потребителите. Влошаване има във всички потребителски категории - във връзка с приходите, възрастта, образованието, географската и политическата принадлежност, продължавайки по този метод общата наклонност на понижаване на доверието през последната година “, уточни шефът на изследването Джоан Сю.

Индексът на потребителски упования за бъдещата икономическата интензивност спадна внезапно през май до 56,3 пункта от 62,5 пункта през април, до момента в който показателят, определящ оценката на американските консуматори за настоящите стопански условия в страната, се намали до 63,6 от 69,4 пункта, достигайки най-ниско равнище от март 2009 година

По отношение на инфлацията, едногодишните и петгодишните инфлационни упования на американците остават непроменени на равнища надлежно от 5,4% и от 3,0%.

" Средната предстояща инфлация за година напред е 5,4% - без основна смяна през последните три месеца и е повишена от 4,6% през май 2021 година В същото време дълготрайните упования за инфлацията остават добре закотвени със междинна стойност от 3%, като се откриват в диапазона от 2,9 до 3,1% следен през последните 10 месеца ", означи Джоан Сю.

" Инфлацията остава на напред във времето в мозъците на потребителите. Те загатваха инфлацията по време на изследването, без значение дали въпросите се отнасят до персоналното им финансово състояние, вероятностите им за стопанската система или изискванията за извършване на покупки ", уточни още тя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР