Доверието на потребители в САЩ в икономическото развитие на страната

...
Доверието на потребители в САЩ в икономическото развитие на страната
Коментари Харесай

Нарастване на потребителското доверие в САЩ през март до едногодишен връх



Доверието на консуматори в Съединени американски щати в икономическото развиване на страната се усъвършенства по-силно от предстоящото при започване на март до едногодишен връх предвид на намаляващия брой на новозаразени с Covid-19 и положителното движение на имунизация против ковид в страната, демонстрират предварителни резултати от изследване на Университета на Мичиган.

Индексът на потребителското доверие в Съединени американски щати набъбна през март до 83,0 пункта от 76,8 пункта в края на февруари, до момента в който упованията на финансовите пазари за по-умерено покачване към 78,5 пункта. Това е най-високото равнище на потребителските настройки от март 2020 година насам.

" Потребителските настроения се покачиха при започване на март до най-високото си равнище от година насам заради възходящия брой имунизации против ковид, както и необятно предстоящото приемане на новия пакет държавна помощ на американския президент Джо Байдън на стойност 1,9 трлн. $ ", съобщи основният икономист на Университета в Мичиган - Ричард Къртин.

Той добави: " Растеж на настройките беше маркиран във всички социално-икономически подгрупи и във всички райони, макар че най-големите месечни повишавания бяха съсредоточени измежду семействата в долната третина на подоходното систематизиране, както и тези на възраст 55 или повече години ".

Индексът на потребителски упования за бъдещата икономическата интензивност скочи при започване на март до 77,5 пункта от 70.7 пункта месец по-рано, до момента в който показателят, определящ оценката на американските консуматори за настоящите стопански условия в страната, скочи до 91,5 от 86,2 пункта.

По отношение на инфлацията, едногодишните инфлационни упования на американците спаднаха до 3,1% през март от 3,3% през февруари, до момента в който петгодишните инфлационни упования останаха непроменени на равнище от 2,7 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР