Доверието и лоялността е трудно да бъдат пренебрегнати в корпоративния

...
Доверието и лоялността е трудно да бъдат пренебрегнати в корпоративния
Коментари Харесай

5 причини да загубите доверие в шефа си и 6 неща, които да не му казвате

Доверието и лоялността е мъчно да бъдат подценени в корпоративния свят. Ето за какво от ден на ден и повече работодатели се пробват да покачат лоялността на своите чиновници, изключително на тези, заемащи основни постове.

За да създадат това обаче, те би трябвало преди всичко да схванат какви са аргументите за огромното текучество, или ниската преданост.

Ето пет съществени аргументи за това, дадени от психолози:

Ангажираност

Там където има липса на ангажираност и връзка, има и липса на доверие. Същата динамичност от персоналните връзки е с цялостна мощ и при работните такива. Когато има лимитирани линии за връзка и ангажираност, скептицизмът пораства. Хората стартират да се тормозят от евентуални промени, които изпускат. Това е извънредно сложен за ръководство развой и работодателите, които държат служащите си на " мрачно ", се радват на резервирано отношение.

Краткосрочно мислене

Това е когато мениджърският отбор на една компания слага на напред във времето краткосрочните цели, пред дълготрайната си визия и оцеляване. Именно този метод на мислене бе в основата на проблемите свързани с дизеловите мотори на Volkswagen и сподели, какъв брой трагични може да са следствията от сходен нрав.

Обикновено при този метод на мислене, се гледат резултатите за това тримесечие, без да се поглежда към дълготрайните резултати.

Вяра в компанията

Вярвате ли в компанията за която работите, в нейната задача и цели? Хората желаят да работят за работодатели, които адресират потребностите на обществото и влияят позитивно на обществото като цяло.

Качеството на продукта

Хората имат доверие на компании, които създават качествени и високо оценени от потребителите артикули. Много по-лесно е да се работи за компания, която има за задача да дава услуги и артикули с високо качество. Ако персонално можете да застанете зад работодателя си, е доста по-лесно да му имате доверие.

Етика

Повечето от нещата, които изброихме досега са свързани с нравственос. И до момента в който всички са ни учили, че би трябвало да сме етични в бизнеса, не всички го вършат. Служителите бързо и елементарно схващат, дали компанията за която работят следва етичния кодекс и надлежно " застават зад ", или се дистанцират от компанията.

А в този момент ще погледнем и към другата страна на монетата. Нещата, които не трябва да казвате на шефа си, в случай че желаете да останете да работите и да се издигате в компанията.

Важно е по какъв начин споделяте с шефа си, даже и да не го харесвате. Все отново, не забравяйте, че има избран етикет, който повелява да се ограничавате от избрани изречения.

Ето шест неща, които не трябва да казвате на своя началник, даже и да имате различия с него:

" Това не е част от работата ми "

Да, може и да не ви харесва да вършиме избрани неща, с които сте били натоварени. Много по-добре е обаче да обясните за какво е по-добре да не вършиме някои от тях. Като да вземем за пример, че това ще навреди на другите ви отговорности, които са доста значими за организацията.

Когато кажете тази фраза, създавате усещане, че не желаете да вършиме това, което ви е казано.

" Пробвал съм това преди "

Звучи, като " мързи ме ". Вместо това по-добре обяснете, за какво това което се изисква от вас не е уместно и дейно за решаването на даден проблем, или справяне с избрана задача.

" Ще напусна "

Дори и тази опасност да има кратковременен резултат, тя няма да ви задържи дълго на " гребена на вълната ". Вместо това ще накара шефа ви, да стартира да търси метод да ви замести.

" На последната ми работа правихме това по различен метод "

Така ще звучите, като многознайник. В допълнение вашият началник може да се подразни от правеното съпоставяне. Вместо да постигнете положителен резултат, може да извършите тъкмо противоположното.

" Просто си мислих, че... "

Не се оправдавайте и не се опитвайте да ви съжаляват. Това няма да усъвършенства позицията ви, в случай че сте сбъркали нещо. По-добре приемете грешката си и покажете, че сте си взели поука.

" Не мога да работя с... "

Никой не обича интригите. Освен това се допуска, че сте на работа, с цел да си вършите отговорностите, а не с цел да сте другар с сътрудниците си.

" Не е моя виновност "

Хората, които постоянно се оправдават или непрекъснато си търсят извинения, също не са на особена респект.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР