Довечера от 22:00 часа отборите на Челси и Виляреал ще

...
Довечера от 22:00 часа отборите на Челси и Виляреал ще
Коментари Харесай

Челси и Виляреал ще определят носителя на Суперкупата на Европа по футбол

Довечера от 22:00 часа тимовете на Челси и Виляреал ще се изправят един против различен в спор за Суперкупата на Европа. Домакин на конфликта ще е стадион “Уиндзор Парк ” в Белфаст. Томас Тухел ще се опита да вдигне още един трофей отпред на “сините ” от Лондон, откакто ги изведе до успех в Шампионската лига, само че същото важи и за неговия сътрудник Унай Емери, под чието управление Виляреал завоюва Лига Европа.

В хода на лятната подготовка Челси победи поредно Питърбро (6:1), Борнемут (2:1) и Арсенал (2:1), а преди седмица направи зрелищно 2:2 с Тотнъм. Прави усещане, че в нито един от дуелите отборът не резервира суха мрежа, само че това може да се изясни с приятелския темперамент на мачовете и опитите, които си разрешават треньорите в тях.

Лондончани още не могат да се похвалят с огромен удар на трансферния пазар, само че е единствено въпрос на време да си върнат Ромелу Лукаку и да решат главния си проблем от предишния сезон - неналичието на изявен изпълнител. Любопитното е, че измежду имената, спрягани за нови попълнения на “Стамфорд Бридж ”, е и крайният защитник на Виляреал Алфонсо Педраса. Много е евентуално в Белфаст той да изиграе последния си мач с екипа на “жълтата подводница ”.

Виляреал се показа нерешително в предсезонните инспекции. Странно или не, само че тимът на Емери не завоюва нито един път, като реализира три равенства (срещу Лион, Леванте и Лийдс) и позволи три загуби (срещу Валенсия, Марсилия и Лестър). За нови играчи бяха изхарчени малко над 30 млн. евро, като половината от тази сума отиде за откупуването на Хуан Фойт от Тотнъм. От Рен за 12 млн. пък дойде сенегалският нападател Булайе Диа.

До момента Суперкупата на Европа е била печелена от 5 испански и 5 британски клуба. Ако Виляреал победи, представителите на Ла Лига ще вземат преимущество.

Наставникът на “жълтата подводница ” Унай Емери съобщи, че чака Челси да е без Мейсън Маунт, Тиаго Силва, Сесар Аспиликуета и Жоржиньо, които не взеха присъединяване в нито една от контролите. Атаката съвсем несъмнено ще води героят от финала против Манчестър Сити Кай Хавертц, а зад него ще работят Тимо Вернер и Хаким Зиеш. По двата фланга Тухел ще заложи на Калъм Хъдсън-Одой и Маркос Алонсо.

Виляреал ще бъде без контузения Даниел Парехо, а Самуел Чуквуезе още не е в оптимална форма. В предни позиции ще се разчита на Жерард Морено и Пако Алкасер, Диа ще играе зад тях, а двойка централни бранители ще са Хуан Фойт и Раул Албиол.

Рефер на дуела ще е руснакът Сергей Карасьов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР