Доц. Спас Спасков, бивш директор на Пирогов, изключва техническа причина

...
Доц. Спас Спасков, бивш директор на Пирогов, изключва техническа причина
Коментари Харесай

Доц. Спас Спасков изключва техническа причина за пожара в Пирогов

Доц. Спас Спасков, някогашен шеф на Пирогов, изключва техническа причина за случая в незабавната болница, заяви БНР.
„ Системата се ревизира всекидневно и е централизирана система за подаване на О2... Обслужва се от обособен личен състав всекидневно. Не е допустимо да е имало некачествено осъществяване на инспекцията, защото извършващите тази активност са под контрола на самите лекари в отделенията. Контролът и активността са разграничени и това разрешава активността да бъде осъществявана качествено “, сподели доцент Спасков в предаването „ 12+3 “.
Доц. Спас Спасков акцентира, че системата се обновява непрестанно и при минимален проблем се сменят винтилите. „ Ако има приключване, то не е от системата, а може да е от маска, защото маските не са от вида затворена система. Когато тя се отмести от лицето на пациента, насищането с О2 в пространствата е допустимо, не е изключение. В случая се е стигнало до някакъв лимит, който е допълнително от допустимото. Това няма по какъв начин да са посочва “, изясни той.
По думите му подобен случай може да стане на доста места. „ Принципно са вероятни такива произшествия. Трябва да се направи изчерпателен разбор въз основата на данните, които ще дадат експертите от пожарната. И да се подходи с нови правила към този вид системи “, счита някогашният шеф на Пирогов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР