Доц. Диана Ковачева ще участва утре в среща на балканските

...
Доц. Диана Ковачева ще участва утре в среща на балканските
Коментари Харесай

Диана Ковачева заминава за среща на балканските омбудсмани в Ниш

Доц. Диана Ковачева ще взе участие на следващия ден в среща на балканските омбудсмани, проведена от сръбския бранител на жителите Зоран Пашалич в гр. Ниш.

В рамките на интернационалната конференция: „ Укрепване на потенциала на институцията и увеличение на достъпността на омбудсмана за всички жители “ Ковачева ще показа работата на българската институция, а Зоран Пашалич ще регистрира резултатите от план за повишение достъпността до жителите, живеещи в отдалечени сръбски общини.

Припомняме, че двамата омбудсмани изслушваха проблемите на български и сръбски жители в обща приемна на територията на Сърбия в градовете Димитровград (Цариброд) и Босилеград.

Институцията на сръбския бранител ще показа пред балканските омбудсмани и положението на малцинствата в Сърбия, както и наблюдението си върху дейностите за битка с трафика на хора.

В последния панел на форума ще се дискутира укрепването на потенциала на омбудсманите в сходство с Парижките правила и правилата на Венецианската комисия – самостоятелност, безпристрастност, бистрота, плурализъм и оптимално необятен мандат при отбрана правата на индивида.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР