Доц. д-р Атакан Йешил е водещ специалист по гастроентерология от

...
Доц. д-р Атакан Йешил е водещ специалист по гастроентерология от
Коментари Харесай

Топ гастроентеролог от Турция преглежда безплатно у нас

Доц. доктор Атакан Йешил е водещ експерт по гастроентерология от Университетска болница „ Йедитепе “ в Турция. Той идва у нас, с цел да съветва гратис пациенти в София на 7 и 8 юли.

Консултациите са подобаващи за пациенти със здравословни проблеми в региона на гастроентерологията; с чернодробни болести, в това число хепатит и цироза; със болести на панкреаса и възпалителни чревни болести, в това число болест на Крон и улцерозен колит.

Доц. доктор Атакан Йешил е експерт с бърза кариера и отлична известност в южната ни съседка Турция. Завършва медицина през 2003 година във Факултет по медицина „ Джеррахпаша “, специализира вътрешни заболявания и гастроентероголия, а през 2014 година към този момент придобива и доцентска купа от Медицински факултет „ Хаджеттепе “. Автор е на десетки научни изявления в страната си и в чужбина.

Една от забавните сфери на дeйност на доцент Йешил е работата с високотехнологичния медицински уред FibroScan, който се употребява за неинвазивна диагностика на черния дроб. Изследването се прави безболезнено и без всякаква хирургична намеса, благодарение на ултразвукови талази, и в редица случаи се явява опция на чернодробната биопсия. Хронични чернодробни болести като хепатит Б, хепатит С, струпване на мазнини в черния дроб, с времето могат да причинят вреди и да доведат до фиброза.



С напредването на фиброзата, черният дроб се втвърдява още повече, а последният етап на фиброзата съставлява цироза. Fibroscan мери плътността на черния дроб и предвижда фиброзния му етап. Доц. Йешил показва, че методът, който прави оценка най-добре положението на черния дроб, е чернодробната биопсия. Но заради това, че е мъчителен и от време на време предизвиква съществени затруднения, като да вземем за пример кръвоизлив, той нерядко тормози пациентите. FibroScan може да предотврати осъществяването на ненужни биопсии при доста болести или да се употребява за следене на успеваемостта на лекуването, тъй като наблюдаване посредством повторни биопсии не е рационално и уместно.

Доц. доктор Атакан Йешил ще гостува в България по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят във всяка здравна област.

Желаещите да се възползват от безплатните съвещания на 7 и 8 юли би трябвало да се запишат авансово на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР