Доц. Ангел Кунчев разкри как ще продължи ваксинирането на българското

...
Доц. Ангел Кунчев разкри как ще продължи ваксинирането на българското
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: На 4 януари у нас ще пристигнат още 20 хиляди от ваксините на Pfizer/BioNTech

Доц. Ангел Кунчев разкри по какъв начин ще продължи имунизирането на българското население следващата година и по кое време можем да чакаме отхлабване на ограниченията.

Той съобщи, че след тази алегорична доставка от 4000 ваксини следва нова, по-голяма, от 20 000, която ще дойде на 4 януари.

" Оттук нататък почваме да получаваме със аероплан всяка седмица. Ние ще разпространяваме до всяка област. Ваксината Модерна върви по петите на Pfizer и се надявам до края на януари да е подготвена и да ни захранят и нас. След нея идват и другите ваксини. Голям набор от ваксини ", зави той пред Нова телевизия.

" От Pfizer се чака от 150 000 дози месечно да получаваме. Ако има някакви отклонения, партидата се стопира. Няма по какъв начин да не стигне до България, Европейската комисия е платила над 2 милиона и сътрудниците от Албания към този момент ни завиждат, че сме почнали да слагаме ваксини ".

В другите етапи на имунизация се включва разнообразни хора. Заедно с медицинските хора ще стартираме да имунизираме хората от домове за възрастни хора, по-късно учителите, ще разширяваме кръга.

А като пристигна време за цялостното население ще има над 4000 лекари, които ще правят имунизацията. Хората остават с неверно усещане, че още другата седмица ще ги извикат. Ваксина ще има. Единственият метод да се оправим с това зло е да се имунизираме ".

" Когато са доброжелателни шегите няма нищо неприятно. Можеше да приказваме за немърливост, когато не се съблюдават разпоредбите. дано да ми потвърди някой, че това се е случило някъде.

Тепърва ще построяваме три системи за хладилно предпазване за трите разнообразни ваксини. Защо да не използваме ресурсите на хора, които могат да оказват помощ?! В това число са камионите за кренвирши... ", зави още той.

" Ако каже, че сме били перфекти, ще излъжа. Винаги може по-добре. Ресурсът ни е дребен, трябват хора. Безспорен факт е, че ние в този момент разбрахме какъв брой са ни нужни лекарите. Продължава да има хора, които се сблъскаха с вируса и не престават да не съблюдават ограниченията. Получавам ужасни мейли, в които ми пишат, че сме им унищожили живота.

Цифрите на заболелите сред Коледа и Нова година не са ясни, тъй като хората не вървят на лекари по празници. Истинската картина ще я имаме от 4 януари ".

" През лятото ще имаме набор от ваксини и хората ще могат да избират коя да си слагат. Трябва най-малко седмица да задържим ниска численост на инфектираните, с цел да приказваме за намаляване.

В момента се движим добре и в случай че паднем до 200 дневно, може да приказваме за намаляване на някои ограничения. Ние не стопираме мола, с цел да не могат да пазарят хората. А тъй като се употребяват като обществено звено, изключително в зимните месеци. Затова моловете са затворени, а останалите магазини са отворени ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР