Доц. Ангел Кунчев направи любопитен коментар по повод състоянието на

...
Доц. Ангел Кунчев направи любопитен коментар по повод състоянието на
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев за замърсеното море: Евтина сензация, която може да ни струва скъпо

Доц. Ангел Кунчев направи любопитен коментар във връзка положението на водата в родното море.

" Евтина сензация, която може да коства скъпо на страната ни! ", разяснява във Фейсбук главният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев във връзка излязлата в медиите информация, че плажовете по Южното Черноморие са нечисти с до 41 пъти над нормата.

Той прецизира, че от една седмица е на Южния плаж в Приморско. 

" Засега не съм видял тълпи от заболели пациенти. Редно е когато се афишират такива данни да се разгласяват и протоколите от проучванията... Вместо това се слага под подозрение професионализма на сътрудниците от РЗИ Бургас, което е най-малкото неетично! ", написа в прочувствен пост основният държавен контрольор. 

По думите му, ако се вземат проби 1-2 дни след стихии и значителни превалявания, в морето стремително навлизат огромни маси вода от реките. А в случай че се вземе вода от застояло езерце, може да се потвърди и замърсяване 400 пъти над нормата, написа tribune.bg. 

" И един въпрос, които няма нищо общо със обстановката - знаете ли някоя Неправителствени организации от Гърция или Турция, която в разгара на сезона извършва план, които потвърждава каква клоака е морето им? ", попита риторично доцент Кунчев.

Той е дал инструкции на РЗИ Бургас да предложения изпълнителите на плана да вземат и изработят дружно проби от морето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР