Доставките на суров петрол от Русия са нараснали през миналата

...
Доставките на суров петрол от Русия са нараснали през миналата
Коментари Харесай

Европа рязко е увеличила доставките на нефт от Русия

Доставките на недопечен нефт от Русия са нарастнали през предходната седмица до 3.41 млн. барела на ден в периода до 19 август, възстановявайки по този метод съвсем целия предходен спад. За това написа Bloomberg. По-предишната седмица вносът е бил от 3.24 млн. барела дневно.

" Вносът по море за европейските консуматори е повишен до най-високото си ниво от април, като някои нефтопреработващи рафинерии не престават да употребяват такава суровина даже и след нахлуването на Русия в Украйна ", се отбелязва в статия на организацията. 

По данни на Bloomberg, целият този растеж идва от Европа, при това доставките за клиенти в Средиземноморието, Северна Европа и Черноморския район са се увеличили. Износът в страните от Средиземноморието е повишен със 140 000 барела дневно, което е най-големият скок. Забраната на Европейския съюз за импорт по море на съветски нефт трябва да влезе в действие от декември. 

Припомняме, че Евросъюзът не въведе пълно нефтено ембарго против Русия, като направи изключение за преноса по тръбопровода  " Дружба ". Загубите на Русия може да доближат до 22 милиарда $ на година, пресмятат от Bloomberg. Но повишаването на нефта вид Urals и нарасналото търсене от страна на Китай и Индия и други азиатски страни ще разрешават на Русия до декември 2022 година да излезе на нула, уверени са съветските икономисти. Европе ще трпябва да търси нови снабдители и поради това нефтът може да нарастне и до 150 $ за барел.

 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР