Доставките на руски газ в Италия са били спрени в

...
Доставките на руски газ в Италия са били спрени в
Коментари Харесай

Италия без доставки на руски газ заради спрян транзит през Австрия

Доставките на съветски газ в Италия са били спрени в събота поради спрян газов пренос през Австрия, а в същия ден снабдяването в Молдова от " Газпром " понижа с 30%. Междувременно стана ясно, че е спрян течът на газ от " Северен поток 2 ", а по новия водопровод " Балтик пайп ", който свързва Норвегия и Полша, за първи път потече синьо гориво.

Дневните доставки на съветски газ за Италия през Австрия са били прекратени за събота. Снабдяването през входната точка в Тарвизио е нулево, съобщиха по-рано от италианската енергийна компания " Ени ".

В свое изказване от " Газпром " показаха като причина за това спрения газов пренос през Австрия за 1 октомври поради регулаторни промени. Австрийският мрежов оператор е отказал да удостовери декларираните количества синьо гориво за деня.

В същия ден Джорджа Мелони, която е на път да стане новия министър председател на Италия, даде обещание да сложи националните ползи в региона на енергетиката преди всичко в работата си.

 
Казахме, че ще имаме доста елементарна идея - не безпокойте тези, които желаят да създават, не безпокойте тези, които желаят да забогатяват, не безпокойте тези, които основават работа, тези, които желаят да наемат хора.
Джорджа Мелони, водач на " Италиански братя "

Отново в събота от Молдова оповестиха, че доставките на съветски газ за страната са намалели с 30%. Като причина за това вицепремиерът Андрей Спъну уточни механически проблеми и посочи, че Молдова ще изиска количествата още веднъж да бъдат увеличени. 

Междувременно стана ясно, че налягането в " Северен поток 2 " е нормализирано и от тръбопровода към този момент няма теч на газ. Дания, Германия и Швеция ще проведат взаимно следствие по случая.

А в събота за първи път газ потече по тръбопровода " Балтик пайп ", който свързва Полша с норвежкия шелф през Дания. Първоначално той ще работи с към 35% потенциал, като в първите дни по него ще тече датски газ. От 2023-та се чака потенциалът на газопровода да доближи 10 милиарда куб. м годишно. Официалната гала по откриването на " Балтик пайп " се състоя по-рано през седмицата в Полша.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР