„Доставките на газ наистина не са спирали, защото купуваме от

...
„Доставките на газ наистина не са спирали, защото купуваме от
Коментари Харесай

Борисов свика ИК на партията за проблема с липсата на газ

„ Доставките на газ в действителност не са спирали, тъй като купуваме от медиатори и то съветски медиатори, които ние към 2012 година премахнахме. Руските медиатори в този момент се върнаха “. Това разгласи Делян Добрев от ГЕРБ пред. Добрев сподели фактура от компанията „ Винтерсхал “, която по думите му е продала газ за 40 млн. евро на България, който е с 30% по-скъп от този по контракта с „ Газпром “.

В отговор на въпроса има ли газ за идващите седмици той цитира писмо на „ Булгаргаз “ до БЕХ, в което се споделя, че газ няма и няма да има, даже да дойдат 7 танкера полутечен газ и да има инфраструктура за доставките от тях. Един танкер на месец обезпечава половината от нужното количество, посочи Добрев. Той сподели, че водачът на ГЕРБ е свикал Изпълнителната комисия на партията, с цел да разиска казуса с неналичието на газ за страната. „ Решението е да започва неотложен търг за доставка на неруски газ по дълготраен
контракт. При дълготрайния контракт газът е най-малко с 30% по-евтин, в сравнение с, в случай че купуваш танкер по танкер. Трябва и неотложно да бъде запазен потенциал в терминалите за регазификация в Гърция и в Турция “, разгласи Делян Добрев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР