Доставката на ваксината на „Модерна“ извън САЩ се забавя. Това

...
Доставката на ваксината на „Модерна“ извън САЩ се забавя. Това
Коментари Харесай

Забавят доставките на ваксина извън САЩ

Доставката на имунизацията на „ Модерна “ отвън Съединени американски щати се забавя. Това признаха от фармацевтичния колос. Това е неприятна вест за страните, които разчитат на препарата и желаят по-бързо да имунизират популацията си.

Новината оповестиха и няколко европейски страни. Става дума за спад от 20% в доставките планувани за втората седмица на февруари. „ От „ Модерна “ ни уведомиха, че в седмицата, започваща на 9 февруари, ще бъдат доставени 132 000 дози от плануваните 166 000. Това е с 20% по-малко “, сподели пред публицисти комисарят на италианското държавно управление Доменико Аркури.
В свое изказване " Модерна " уточни, че усилва индустриалния си потенциал, само че към момента е в развой на обезпечаване на доставките, планувани за идващите 3 месеца и на осъществяване на договорните си задължения.

Другите двама най-големи производители – " АстраЗенека " и " Пфайзер-Бионтех " също оповестиха, че има заплаха от спад в доставките на техните ваксини за страни от Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР