Достъпът на автомобили в Стария град ще бъде ограничен. Първата

...
Достъпът на автомобили в Стария град ще бъде ограничен. Първата
Коментари Харесай

Ограничава още достъпа на автомобили в Стария град

Достъпът на коли в Стария град ще бъде стеснен. Първата стъпка е редуцирането на коли, които влизат в резервата. Това стана ясно след извършената през днешния ден в Общинския съвет работна среща сред зам.-кмета по превоз Тодор Чонов, шефа на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов, шефа на Общинска защита Димитър Палашев, шефа на Общинска полиция контрольор Тодор Боюклийски, общински съветници, живеещи и предприемачи от Стария град.
Прочетете още
„ Искаме да изпразним Стария Пловдив от коли и да го напълним с хора. Необходимо е да ревизираме колите, които имат достъп до резервата. Това може да стане като живеещите и хотелиерите подадат нови заявки за влизане и отсеем тези, които няма да бъдат допускани “, разяснява зам.-кметът Чонов.

Някои от живеещите в Стария град предложиха да се вкара престой с лимитирано време, какъвто е основан за родителите, водещи децата си в ДГ „ Щурче “. Те имат 30 минути, в които да влязат в резервата, да оставят децата си на градина и да изоставен. „ Подобна система може да се вкара и за зареждане на комерсиалните обекти, само че да имат 40 минути примерно, поради разтоварването “, предложи общинският консултант от „ Съюз за Пловдив “ Владимир Темелков.

Колегата му Евелин Парасков предложи даже гостите на хотели в Стария град да употребяват като буферен паркинга на ул. „ Четвърти януари “.

Във втората половина на септември ще се организира втора такава среща. На нея ще се обсъдят новите оферти за промени за паркиране и престой в Старинен Пловдив. Екипът на Община Пловдив ще създаде вид в АИР „ Старинен Пловдив “ да се вкара същият специфичен режим за достъп като в квартал „ Капана “, т.е. Зелена зона. „ Новите правила ще бъдат заложени в разпоредба “, акцентира шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ Георги Стоилов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР