Достъпът до капитал вече не е пречка за дигитализацията на

...
Достъпът до капитал вече не е пречка за дигитализацията на
Коментари Харесай

Достъпът до технологии, а не до капитал е ключов за малкия бизнес

Достъпът до капитал към този момент не е спънка за дигитализацията на дребния бизнес съгласно специалисти, взели участие в спорен панел на Innovation Summit Barcelona. "Не мисля, че през днешния ден това би трябвало да е проблем... през днешния ден технологията не е толкоз скъпа ", съобщи Хавиер Гарсия Луис, корпоративен шеф на CaixaBank за цифрова промяна на дребни и междинни предприятия, представен от CNBC.

Според аналитичната компания IDC се чака от 2017 година до 2022 година разноските за технологии и услуги, нужни за цифровата промяна на бизнеса, промишленостите и организациите, да се усилят приблизително с 16.7% и до края на интервала тяхната стойност да се приближи до 2 трилиона $. Експертите считат, че до 2020 година 30% от най-големите обществени компании в света ще отделят най-малко 10% от годишните си доходи за финансиране на стратегии за цифровизация.

Дейвид Томас, изпълнителен шеф на друга испанска компания, Cyberclick, се съгласи, че достъпът до капитал не е спънка. "Съгласен съм с концепцията, че технологията не е толкоз скъпа, колкото преди. За дребния бизнес преди 20 години беше невероятно да мисли за създаването на всевъзможен тип технологии, само че в днешно време можете съвсем да се конкурирате с огромни корпорации във връзка с технологиите ", съобщи Томас и разясни, че става въпрос повече за използване на избрани познания, в сравнение с до самата технология.

"Технологията сега не е въпрос на разноски, само че е въпрос на достъп до технологии ", сподели Беатрис Ремон, основен цифров шеф на IBM за Испания, Гърция, Португалия и Израел. В днешно време дребните и междинни предприятия основават уеб страници, употребявайки обществени медии и технологии като безконтактни заплащания, с цел да разгласяват своите оферти и да опростят интервенциите си. Според отчета на CitySprint на Collaborate U.K. 2018, до момента в който 79% от дребния и междинния бизнес счита, че вложението в софтуерни нововъведения е значимо, 25% са изразходвали по-малко от 10% от бюджета си за нови технологии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР