Доста песимистично изказване направи генералният директор на Световната здравна организация

...
Доста песимистично изказване направи генералният директор на Световната здравна организация
Коментари Харесай

Шефът на СЗО: Безразсъдното прилагане на програми за бустерни дози вероятно ще удължи пандемията, вместо да я прекрати

Доста песимистично изявление направи генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус. Той предизвести, че няма място за илюзии, че ще бъде задоволително да се ползват бустерни дози, с цел да се излезе от пандемията от COVID-19, съобщи Франс прес.

" Нито една страна няма да може да се измъкне от пандемията с доста подсилващи дози ваксини и те не са мотив за празнуване, както се очакваше ", сподели на конференция в Женева, няколко дни преди Коледа, генералният шеф на СЗО.

" Безразсъдното използване на стратегии за бустерни дози евентуално ще удължи пандемията, вместо да я приключи, пренасочвайки наличните дози към страни, които към този момент имат високи равнища на имунизация, като по този метод се дадат на вируса повече благоприятни условия за разпространяване и разновидност ", уточни доктор Тедрос.

" Важно е да помним, че по-голямата част от хоспитализациите и смъртните случаи са на хора, които не са имунизирани, а не на такива, които не са получили бустерна доза ", акцентира генералният шеф на СЗО и добави: " И би трябвало да кажем доста ясно, че имунизациите остават дейно средство против разновидности на ковид като Делта, а също и Омикрон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР