Доста неочаквано една от трите най-авторитетни кредитни агенции S&P съобщи,

...
Доста неочаквано една от трите най-авторитетни кредитни агенции S&P съобщи,
Коментари Харесай

Изненадващо кредитният рейтинг на Турция беше свален от S&P до ниво боклук

Доста ненадейно една от трите най-авторитетни кредитни организации S&P заяви, че смъква кредитния рейтинг за външния дълг на Турция поради влошени финанси и увеличаваща се инфлация, съобщи БГНЕС.

Оценката за дълга в задгранична валута е понижена до " BB- /B " респективно за дълготрайни и краткосрочни излъчвания, само че със постоянна вероятност, уточни S&P в изказване, представено от Агенция Франс Прес. Всъщност равнището става най-ниското допустимо - junk (боклук). А новината е изненадваща, тъй като не е част от регулярния бюлетин на организацията.

" Понижението ни отразява нашето виждане, че съществува риск от твърдо приземяване за прегрятата и захранвана от заеми турска стопанска система ", оповестява организацията. S&P не са коментирали в детайли, само че е реалност, че Реджеп Ердоган притиска Турската централна банка да не стяга политиката си, за което кредитната организация употребява думите " засилен политически напън ", написа Reuters.

Пример за огромна частна турска компания, която търси преструктуриране на задължения, е хранителният колос Yildiz Holding. Компанията желае да преструктурира 6,5 милиарда $ заеми.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР