Доста митове съществуват за може би най-популярната храна – хляба,

...
Доста митове съществуват за може би най-популярната храна – хляба,
Коментари Харесай

Колко хляб дневно е ОК за фигурата и по-лош ли е заводският от занаятчийския и домашния? - slava.bg

Доста легенди съществуват за може би най-популярната храна – хляба, а днешният ни лайфхак е отдаден на тях. На първо място, несъмнено, изключително в този сезон е напълняването. Според интернационалните проучвания от последните месеци 150 грама какъвто и да било самун няма да се отразят на линията ви. Да, даже да бъде бял. Първо, това са единствено 250 калории, т.е. под половината на същото количество шоколад.

Второ, белият самун е богат на цялата група витамини В, от които В2 е чудесна добавка за хубост – изключително за кожата, само че също и за здраве на очите, а примерно В6 успокоява нервите в тази нервност към нас.

Ако желаете да ядете още по-полезен самун, изберете от типовете с добавени семена, които са на мода и ги има даже в хипермаркетитните вериги – в тях има калций, цинк, желязо, селен – това е добре даже за имунитет и против ковид. И другите - летните, които вървят сега с лека зараза в детските градини и предаването на болестта на родители и близки на децата.

Друг мит за хляба, който би трябвало да се развенчае, е обвързван д дрожите и тяхното въздействие. Да, те водят до по-бързото му узряване и не, не са рискови, а даже оказват помощ за бързото асимилиране на витамините В, за които към този момент говорихме.

Мит ли е, че по-добър е хлябът от по-грубо мляно брашно, който е на мода? Не, не е.

Мит ли е, че преяждането с самун подвига риска от сърдечно – съдови проблеми? Според проучванията, оповестени наскоро на университета във Ванкувър от екипа на Скот Лейер, това е прекомерно допустимо.

Мит ли е, че заводският самун се създава с по-малко време за втасване? Да, от 4 до 7 часа, само че това не го прави по-различен от домания, който е добре да оставим за 12 часа. Там става по-бързо поради специфичните технологии и машини. Занаятчийският също не е с нищо по-добър, като се изключи че коства в пъти по-скъпо поради маркетинговите трикове на продавачите.

Мит ли е, че в заводите „ преработват” и поставят в тестото на новия непродаден самун, който хипермаркетите връщат? Никой няма да си признае, само че е допустимо софтуерно, пък и не би имало отражение върху комерсиалния му тип, без значение, че от вътрешната страна ще има гъби и плесени и нараснало количество отрови. Принципно нормално се преработва в сухари и други сходни артикули от вид „ бейкролс”.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР