Доста хора на Запад са свикнали с жилищни кризи“, при

...
Доста хора на Запад са свикнали с жилищни кризи“, при
Коментари Харесай

Изоставените къщи на Япония: Какво се крие зад този печален феномен?

Доста хора на Запад са привикнали с „ жилищни рецесии “, при които има прекомерно малко налични домове за продажба и прекомерно огромно търсене. В Япония обаче имат противоположния проблем: милиони акии – празни и изоставени къщи, разпръснати из цялата страна, без съвсем никаква вяра някой в миналото да живее в тях още веднъж.

Тези здания постоянно са паянтови и занемарени, а доста от тях са селски – малко по-малко от 1 на всеки 10 японци живеят отвън града, като по този начин къщите на тези, които са напуснали своите родни домове в провинцията, остават празни.

„ Толкова доста празни домове са в допълнение възпиращ детайл пред хората, тъй като никой не желае да живее в изоставено населено място, цялостно с „ призрачни къщи “, споделя Крис Макморан, доцент в катедрата по японски проучвания в Националния университетът на Сингапур, пред Insider през 2021 година Освен това той изяснява, че „ към момента има опозиция против повторното заселване на провинцията, тъй като неналичието на достъп до съществени улеснения като лечебни заведения и магазини отблъсква хората. “

Днес – или най-малко преди 5 години, когато е извършено последното държавно изследване – в страната има почти 8,5 милиона от тези акии. В взаимозависимост от това в кой район се намирате, феноменът може да е още по-очевиден: в селските региони на Уакаяма, да вземем за пример, всяка пета къща е изоставена.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР