Доста читатели на Plovdiv24.bg алармират, че в автобусите на градския

...
Доста читатели на Plovdiv24.bg алармират, че в автобусите на градския
Коментари Харесай

ОКТ призова: Купувайте си билети от устройствата в автобусите!

Доста читатели на Plovdiv24.bg сигнализират, че в рейсовете на градския превоз има работещи устройства за издаване на билети, само че кондукторите споделят противоположното. Обясняват на пасажерите, че устройствата не работят и билет би трябвало да се взима от кондуктора.

По този мотив се поинтересувахме до каква степен е стигнало монтирането на въпросните устройства в всеобщия градски превоз. От Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " (ОКТ) обясниха, че съвсем всички 280 рейса са оборудвани с сходни устройства. Те даже молиха пасажерите да употребяват точно тези устройства и от тях да си взимат билети и да не слушат рекомендациите на кондукторите. Ако пък има случаи, в които устройствата не работят, то би трябвало да се подаде формален сигнал до Оперативна програма " ОКТ " (писмен). След това предприятието образува комисия, която да ревизира сигнала и да в профил казуса, с цел да може съответното устройство за билети да работи.

Потърсихме мнение и на притежателите на рейсове от градския превоз. " Автотранс Чолаков " поеха ангажимент да създадат инспекции, тъй като останаха сюрпризирани, че кондуктори споделят, че устройствата за билети не работят. Едва след инспекциите вероятно ще могат да вземат отношение за какво изобщо кондукторите заблуждават пасажерите и ще има ли последици за тях.

Междувременно в обществените мрежи пловдивчани, които употребяват градски превоз приканиха всички пасажери да си купуват билети от устройствата, стига да има такива и те да работят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР