Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав

...
Предприети са действия за облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав
Коментари Харесай

Отвориха Зелен коридор за бързоразвалящи се стоки и опасни товари на Дунав мост 2

Предприети са дейности за облекчение на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2. Към момента няма чакащи товарни коли по трасето на републиканската пътна мрежа към Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин-Калафат. Всички гишета на граничния пункт работят в цялостен размер, оповестиха от Министерството на вътрешните работи.

Времето за инспекция на товарните коли е кратко оптимално, тъй че това да не нарушава разпоредбите за отбрана на националната сигурност и граничния надзор. Министерството на вътрешните работи, Министерството на превоза и известията и всички отраслови институции, виновни за организацията на придвижването и пропускането на трафика през граничния пункт са в непрекъсната съгласуваност, с цел да се подържа обикновено прекосяване на товарните коли.

Заедно с румънските управляващи е обезпечен така наречен " зелен кулоар " за прекосяването през пункта на товарни коли, пренасящи бързо развалящи се артикули, живи животни и рискови товари. Увеличен е броят на чиновниците, извършващи гранични инспекции и от двете страни. По искане на България румънската страна усили броя на контролиращите чиновници от Данъчната си администрация (ANAF).

Създадена е и нова организация на придвижването, с която се заобикаля престоя за отмора в сектора сред мостовото оборудване и зоната за надзор на румънска територия. Това ще предотврати образуването на тапи.

Предприетите ограничения имат непрекъснат темперамент, като продължава работата по надграждането им.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР