Доскорошният треньор на ЦСКА-София Люпко Петрович наруши медийното мълчание. Точно

...
Доскорошният треньор на ЦСКА-София Люпко Петрович наруши медийното мълчание. Точно
Коментари Харесай

Люпко: Може да стана селекционер в ЦСКА-София

Доскорошният треньор на ЦСКА-София Люпко Петрович наруши медийното безмълвие. Точно 20 дни откакто подаде оставка, сърбинът разкри какви са били аргументите да си тръгне. Той приказва и за дуела с Локомотив (Пловдив). Петрович бе на трибуните на “Лаута”, само че акцентира на няколко пъти, че не се меси в работата на треньора Милшо Крушчич, а е бил просто фен на срещата. Носителят на КЕШ с Цървена звезда обаче загатна, че е допустимо и отсега нататък да работи с ЦСКА-София.

“Прочетох някои неща в медиите, че надали не съм още в управлението и по тази причина съм бил на мача. Но аз просто отидох да го виждам. Нямам нищо общо с тима. Крушчич е надарен и добър треньор, доста трудолюбив. Аз нито съм бил на тренировките, нито нищо. Бях няколко дни в Сърбия, по-късно се върнах в София. Пак споделям обаче, че не отивам на тренировките. Всичко е в ръцете на Крушчич, не е належащо да му се оказва помощ. След мача дружно с шефовете коментирахме играта, съдийството, пропуснатите благоприятни условия, само че това не значи, че съм ръководител”, показа Петрович.

“ЦСКА продължава да ме интересува, само че повече в никакъв случай няма да работя като треньор на тима. Възможно е да оказвам помощ със селекцията, да виждам играчи за тима. Може да съм като селекционер за ЦСКА, в случай че Гриша Ганчев желае да оказа помощ по някакъв метод. Но с първия тим съм завършил, това е затворане страница. Вярвам, че Крушчич е надарен и мисля, че ще води сполучливо ЦСКА”, добави Люпко.

“Загубата от Локо се дължи на доста фатори. От една страна - голът беше от засада. От друга - съдията беше неприятен към ЦСКА. Позволи да се играе доста остро и футболистите на ЦСКА не съумяха да се разпрострат изцяло. И третата причина, несъмнено, са пропуските. След почивката тимът игра сносно. Имаше шансове,трябваше да стигне най-малко до точка. ЦСКА можеше да се върне в мача и да обърне резултата”, разяснява още сърбинът.

Относно повода да сдаде треньорския пост, Петрович съобщи: “Мога да кажа, че Ганчев не искаше да ме пуска да си вървя. Но аз към този момент не можех да претърпявам нещата към себе си. Щеше да стане проблем за здравето ми. Бях изтощен и помолих Ганчев да ме освободи. Той ме увещаваше да остана, само че аз го помолих да ме пусне. Не можех да понеса почитателите да ми скандират: “Люпко, оставка!”. Затова си потеглих. Такива неща не са ми нужни в живота. Това е истината, по този начин я напишете. Сега Крушчич заслужава късмет. Трябва му и малко шанс, само че има капацитет. В тима има качествени и надарени футболисти. Както и да го гледаме, Лудогорец е доста покрай купата. Но ЦСКА има още време да си поправи грешките и да реализира резултати”, приключи Петрович.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР