Доскорошният селекционер на юношеския национален отбор Викторио Павлов направи шокиращи

...
Доскорошният селекционер на юношеския национален отбор Викторио Павлов направи шокиращи
Коментари Харесай

Национален селекционер с шокиращи разкрития за работата в школите и за младите футболисти

Доскорошният селекционер на юношеския народен тим Викторио Павлов направи шокиращи мнения за работата в школите у нас и подготовката и възпитанието на младите ни футболисти.

" Не съм тук да се извинявам или да упреквам някой. Благодаря на господин Михайлов, че ми даде опция да работя две години с националните гарнитури. Благодаря и на личния състав към отбора, който си вършеше работата качествено. Поемам си виновността за това, което се случи в тези квалификации - чисто спортно-технически.

Колко от тези хора, които излязоха в този момент на манежа, си зададоха въпроса на какъв брой от лагерите селекционерите имаме опция да работим с тези футболисти? Имаме 8 дни, с цел да подготвим тези футболисти за 3 мача през 2 дни. Треньорът ли е вътре на терена? Той ли учи вратаря по какъв начин да хваща топката и по какъв начин да я изнася? Той ли учи бранителите по какъв начин да изнасят, по какъв начин да се борят за първа топка? Той ли учи халфовете по какъв начин да градят? Той ли учи нападателите по какъв начин да приключват офанзивите? Той ли е отговорен, че механически отстъпваме прекомерно доста, за тактически да не приказваме. Физически също “, стартира Павлов в студио " Дерби ".

„ Всеки има право да написа по форумите и да упреква, аз си поемам отговорността за това, което се случи във Велико Търново. Малко се работи с децата, това е. В интернационалните мачове децата се сблъсъкват с действителността. Деца на 17 години, които играят в България, са ми казвали: " Тренер, но ние сме надалеч от истината ". Всяка година се организират лагери в Банско, платени от страната. Не знам дали някои си е направил труда да разбере какви са резултатите.

Тази година страната още веднъж заплати да отидат младежки тимове на тези лагери. Половината тимове бързаха да отидат на басейна. Питах треньори и ръководители за какво се тренира по един път дневно: една подготовка и следобяд на басейна, а този лагер бе за образование на юношите. Какво вършим? Това никой не го гледа, всеки търси интригата, всеки търси да направи на някой мръсно. Никой не дава отговор по какъв начин да се решат проблемите с юношите “, продължи ядосаният досегашен селекционер.

„ Като сме надалеч от всяко едно нещо, по какъв начин да имаме юноши в огромните тимове? На 17-годишните от пет месеца им приказвам, че единствено с приказки и чупене на стойки няма по какъв начин да стане. Срещнаха се със мощни тимове, които ги надиграха изрично. При 0:3 на полувремето с Израел влязох и споделих на играчите, че се подиграват с националната фланелка. Как ще реагират тези, които плюят, в случай че бяха на мое място? Ще им кажат, че се показват супер ли? Казах на децата: " Не се излагайте второто полувреме, тъй като това е насмешка с футбола ". Те го одобриха, че съм ги унижил.

Вечерта след 0:6 някои от децата се хилеха на вечерята, все едно е нищо. Оттам стартира една групичка. В родните клубове нашите футболисти ги имат за звезди. Повечето родители са заболели на тематика " техният наследник да стане футболист ". Обаждат се непрестанно и питат за какво съм взел този или оня. Селекционерът не играе, той избира. Моята неточност е, че съм селектирал хора, които нямат място в този лагер. Колко хора си зададоха въпроса, че техните деца упражняват по три пъти в седмицата? “, сподели още Павлов.

Проверете резултатите в елитните възрасти - през вчерашния ден имаме резултати 8:0, 5:0, 6:0. И след това ги пускаме 2 дни да почиват. Как ще израстат с по 3 тренировки в седмицата? Излязоха в този момент да плюят мен, подиграха се с мен, както и да е. В рамките на 1 година изредихме 47 индивида. Това са футболисти, които са от водещите тимове - Левски, ЦСКА, Черно море, Ботев (Пловдив), Славия. Кажете от кое място да взема други футболисти?

Децата не са отговорни - заблуждават ги техните родители и техните треньори. Само Иван Цветанов от Ботев (Пловдив) излезе и сподели, че стартират да работят по нова методика. Всички други плюят. Ако желаете, елате на следващия ден въз основата в Бояна, ще изляза да ме плюете, да ме замеряте. Имаме и трима национални състезатели, които играят в чужбина. Ияд Хамуд, който беше титуляр в първия тим на Локомотив (Пловдив), ми сподели: " Тренер, това, което упражняваме в Шефилд, половината тук ще се откажат " “, продължи експертът.

„ Ние упражняваме по 40 минути дейно. Нека един треньор направи футболист с по 40 минути подготовка и ще му смъква шапка. Двама души упражняват с първия тим на Черно море - вратарят и централният нападател. Няма футболист, който да е запаса и аз да съм го взел на лагер.

На Крис Добрев му искам да разгърне своя капацитет и да си промени мисленето. Другото са спекулации. Много такива гении са си отишли, доста, разберете ме. Това е. Във всяко едно отношение отстъпваме във футбола, само че никой не желае да си го признае.

Откога се работи целеустремено за набор '98? Откакто спечелихме европейското състезание да е в България. С това потомство се работеше дълготрайно и плодовете пристигнаха - класирахме се на европейско. Треньорът им реализира задачата, за което би трябвало да му свалим шапка - реализира триумф в тия времена. Какво обаче идва по-късно: набори '99, 2000, 2001, 2002, 2003? Запитвал ли се е някой? Никой от футболните среди не може да отговори по какъв начин да се оправи ситуацията. Мисли се единствено за през днешния ден “, споделя визията си треньорът.

„ Всичко идва от възпитанието на децата. Повечето деца мислят единствено за пари, мислят си, че могат да печелят милиони на 17 години, само че не могат да си създадат самокритика. Гледате Шампионската лига по малкия екран и виждате техните 17-годишни какви са - разликата с нашите е голяма. Ние тук на 17 години се учим по какъв начин да стопираме топката. Не можем да дадем пас на 20 метра, не можем да стреляме. Аз съм отговорен, че не съм ги научил в тези 8 дни. Не играем, с цел да се класираме! Играем, с цел да не се излагаме ", приключи Викторио Павлов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР