Доскорошният член на Атака Светлозар Лазаров обясни в ефира на

...
Доскорошният член на Атака Светлозар Лазаров обясни в ефира на
Коментари Харесай

Светлозар Лазаров нападна Цветанов и Симеонов, каза защо напуска политиката и дали ще става Главен секретар на МВР

Доскорошният член на " Атака " Светлозар Лазаров изясни в ефира на БТВ преди минути за какво е напуснал партията и дали ще заеме поста Главен секретар на Министерство на вътрешните работи, за който е спряган.

" Не са ме канили, няма такава тематика, нямам и такива упоритости да ставам Главен секретар на Министерство на вътрешните работи.  На 1 октомври съм се разграничил и съм споделил цялата си визия. Да, напуснах партия " Атака ". Благодаря на господин Сидеров, че ме е поканил в политиката, на сътрудниците, с които се разбирам съвършено. Имам противоречие с избрани политики на това държавно управление. Напуснах, тъй като не искам да съм съпричастен с това ръководство. Нормално е, когато имаш избрани хрумвания, когато си работил в избрана сфера, единственият законен метод да ги приложиш, е политиката. Аз влязох като специалист, само че нашите оферти в областта на сигурността и енергийната сигурност не бяха признати. Не беше предпазен държавният интерес в договарянията с " Газпром ", цяла Европа когато преговаряше след май месец, когато трябваше да се предоговарят нещата, ние ги проспахме. Не се одобри нищо, което оферираше партията. На Волен му благодарих, стиснахме си ръцете. Той е умен и умел, аз съм си тръгнал, само че няма да му давам оценки и ум ", сподели Лазаров.

Бившият главеп секретар на Министерство на вътрешните работи отговори на Цветан Цветанов за нападките му. " Това лице, когато ние правихме оградата, този човек ходеше и обясняваше, че това не е редно, че е полицейщина и така нататък Сега виждам, че се хвалят с тази ограда. Това не е ли абдсурдно. Второ, от този човек тематиката с Главния секретар не зависи нищо. Не знам за какво разяснява, може би по-скоро да се заяждат с мене. Има си министър, който предлага на  Министерския съвет, Министерският съвет си взема решение, и президентът прави назначението. Не знам Цветанов за президент ли се има, за какъв. Министърът не е партиен член, а началникът му е премиера Борисов. В закона за Министерство на вътрешните работи няма съдружен съвет ", коменнтира Лазаров.

Той отговори на нападките и на Валери Симеонов, който сподели, че Лазаров не би трябвало да бъде назначаван за Главен секретар, защото над него още тегне сянката на случая " Лясковец ".

" А какъв брой сенки тегнат и над Валери Симеонов, само че пък виждам, че е вицепремиер, а освен това и с шумомер върви. Това си е негова работа. Едно от другите неща, с които аз не съм склонен, е подозренията за лобизъм в това ръководство. Казусът с Пирин, че ще свалиш надали не държавното управление, в случай че не се одобряват настояванията. При състояние, че имаме мнение на прокуратурата, на съда, приказваме за незаконносъобразни дейности на българското държавно управление. Извинявайте, само че какво имам аз да разясня? По проблема Лясковец - три правосъдни състава са се произнесли, в случай че има някакви въпроси към мен на съответни обстоятелства можем да ги кометираме, само че сега... ", безапелационен бе Лазаров.

Той отхвърли слухомете, че ще прави проруска партия и изобщо, че счита да остава в политиката.

Накрая Лазаров разяснява и Младен Маринов: " С него се познаваме от доста години, тренирахме дружно едно време. Той ще се оправи, само че в случай че има политическа поддръжка. Тази позиция го изисква "

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР