Доскоро използването на магнитна сила за управление на обекти от

...
Доскоро използването на магнитна сила за управление на обекти от
Коментари Харесай

Китайски инженери са се научили да управляват отдалечени обекти със силата на магнитното поле

Доскоро потреблението на магнитна мощ за ръководство на обекти от разстояние се считаше за непрактично. Силата на магнитното поле бързо понижава с увеличение на дистанцията сред източника и обекта. Екип от военни учени от Китайската национална република обаче явно е съумял да заобиколи тази компликация. Създаденото от тях устройство може да спре или да пренасочи огромен откъс от галактически отпадък на разстояние до 1 километър, като по този метод предотвратява попадането му в галактически транспортен съд или спътник.

Според учени от Националния университет по отбранителна техника те са съумели да открият способ за ориентиране на силата на магнитното поле към отдалечени обекти. Създаденият от тях първообраз се състои от намагнетизирано коаксиално оръдие, генериращо талази от нагорещен високоенергиен газ с доста висока компактност на електроните, написа изданието SCMP.

Пръстените на тази плазма съдържат свободно заредени частици, които се движат под въздействието на електрически и магнитни полета. Магнитното поле, основано от разрядния ток на пръстена на плазмата, индуцира ток в самата плазма, който от своя страна генерира магнитно поле, с противоположно направление на първото магнитно поле. Процесът се повтаря, до момента в който линиите на магнитното поле „ замръзнат “ в плазмата, т.е. магнитната мощ може да се придвижва на разстояние от плазмения пръстен.

Според учените прототипът може да изпуска осем плазмени пръстена в секунда със скорост 10 000 метра в секунда или 30 пъти по-бързо от скоростта на звука. След като се приближат до задачата, те стартират да въздействат на придвижването ѝ посредством магнитната мощ.

Структурата на това на процедура магнитно оръдие, което сполучливо може да се употребява като оръжие е сходна на плазмения мотор на актуалните спътници. Тя се състои от система от коаксиални електроди. Вътрешният електрод е куха тръба, а външният електрод е цилиндрична обвивка, която обкръжава вътрешния електрод. Когато се подаде високо напрежение, електродите създават разряден ток. Той йонизира газа в пространството сред електродите, създавайки плазмен пръстен, който се форсира от магнитно поле.

Възможността за пренасяне на обекти в пространството без манипулатори или сходно съоръжение предлага редица преимущества. Първо, понижава се рискът от конфликти и други нещастни случаи. Второ, това устройство е доста по-универсално, може да се употребява в разнообразни условия, защото не изисква специфични прикрепващи устройства или интерфейси.

Токът на разряд на плазмения пръстен може да се употребява за увеличение продуктивността на плазмения мотор. Тези две технологии могат доста добре да се допълват взаимно при осъществяването на избрани задания: полети и съединяване в космоса, групови полети, поправяне на курса и скоростта на спътниците и така нататък

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР