Досегашният председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) Кирил

...
Досегашният председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) Кирил
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев е преизбран за шеф на КРИБ, подготвя протест срещу кабинета

Досегашният ръководител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) Кирил Домусчиев беше избран отново единомислещо за нов 4-годишен мандат, оповестиха от КРИБ.

Годишното общо заседание на членовете на Конфедерацията се организира на 31 май в София.

Кандидатурата на Кирил Домусчиев за ръководител на Управителния съвет, като представител на компанията " Хювефарма ", е била подкрепена от най-големите браншови организации у нас и двустранни камари - Камарата на строителите в България, Българската минно-геоложка камара, Германо-българската индустриално-търговска камара, както и редица огромни компании.

Работодателските организации приготвят митинг в края на юни поради неизпълнените от държавното управление задължения в енергийната сфера. Определени са две дати - 24 и 29 юни, заяви Домусчиев.

" Дотогава има много време, аз се надявам, че поетите задължения от премиера и съответните министри, които бяха на срещите с работодателските организации, ще бъдат изпълнени, само че защото не виждаме никакво придвижване, насрочваме последваща дата, тъй като подобен митинг не се провежда от през днешния ден за на следващия ден ", добави той.

По думите му настояванията на работодателите са само стопански.

" Българската стопанска система не е конкурентоспособна, тъй като плащаме най-скъпата електрическа енергия и природен газ ", съобщи той.

Днес стана ясно, че цената на газа за юни ще е по-ниска от тази през май. Освен това премиерът Кирил Петков обеща до края на месеца обновеният бюджет с антикризисните ограничения да бъде реалност.

Ако това не се случи, работодателите плашат митингът да е в цялата страна, а не както беше планувано за 18 май - единствено в столицата. Тогава работодателите анулираха митинга, откакто държавното управление оповести антикризисните ограничения.

Кирил Домусчиев отбелязва, че КРИБ е най-голямата национално представителна организация на работодателите в България и " този факт към този момент никой не го оспорва ".

" Живеем във време, което изисква от нас да бъдем с отворени очи и сърца към хората, които страдат, и към потребностите на обществото. КРИБ се утвърди като основен фактор за опазване на социално-икономическата непоклатимост в България и аз надълбоко имам вяра, че ще продължава да бъде подобен, а това зависи от всички нас дружно ", сподели още Домусчиев.

По време на общото заседание бяха разисквани и признати докладите на Управителния съвет за активността на КРИБ за 2020 година и 2021 година, финансовите доклади за същите интервали и проектобюджета на КРИБ за 2022 година

Общото заседание извърши промени в съставите на Управителния и на Контролния препоръки на КРИБ заради изминал едногодишен мандат на членовете им.

За ръководител на Контролния съвет на КРИБ беше избрана отново компанията " Централна енергоремонтна база " ЕАД, представлявана от Димитър Белелиев, а за членове на Контролния съвет на КРИБ бяха определени КРИБ Перник, представляван от Георги Милев и " Иса Одит " ООД, представлявана от Изабела Джалъзова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР