Досегашният министър на вътрешните работи и евентуален бъдещ премиер Мария

...
Досегашният министър на вътрешните работи и евентуален бъдещ премиер Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел: Преговорите вървят в конструктивен тон. Трябва ни още малко време. 

Досегашният министър на вътрешните работи и възможен предстоящ министър председател Мария Габриел приказва пред медиите след консултациите при президента Румен Радев.

" Преговорите не престават, текат. Имаме общи точки, диалозите са градивни. Разбира се имаме и разлики. И тъкмо поради това ни трябват договарянията - за превъзмогване на разликите и възможностите, които си даваме с цел да преодолеем тези разлики, да са на доста постоянна основа. За нас продължава да е значима тази основа - да има правила, бистрота, да има споделена отговорност, да има доста явен механизъм за взимане на решения и в този подтекст има съглашение от наша страна, което сме поставили на масата. За нас е значимо да се придържаме към него ", сподели тя.

" Имаме потребност от още малко време. Благодарна съм за градивния звук, в който последните два дни договарянията протекоха. Всеки един от нас има явен документ за позициите, от които тръгваме. За нас е значимо да работим върху общ текст. Много е значимо да си дадем късмет тези договаряния, които минават в градивен звук, да могат да продължат. Не сте ме чули да приказвам за червени линии, няма да си трансформира речника. За мен разговора, взаимното почитание и в един миг доста ясно носене на отговорност, доста явен ангажимент за това, което е решено да бъде следено и да се знае какво се случва, да е водещ принцип ", приключи Габриел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР