Досегашният лидер в Бундеслигата Борусия (Дортмунд) понесе тежко поражение с

...
Досегашният лидер в Бундеслигата Борусия (Дортмунд) понесе тежко поражение с
Коментари Харесай

Дортмунд направи път на Байерн към върха

Досегашният водач в Бундеслигата Борусия (Дортмунд) понесе тежко проваляне с 2:4 при визитата си на Хановер 96 в среща от 10-ия кръг и съвсем несъмнено ще отстъпи водещата позиция на Байерн (Мюнхен), против който също така се изправя след седмица. За “жълто-черните” това е трети следващ дуел без победа, поради което те изгубиха положителната си преднина. Вестфалци бяха отчайващи в отбрана, като и четирите гола пристигнаха след контраатаки.

Домакините от Хановер повеждаха на два пъти, само че Борусия успяваше да изравни. Преломният миг пристигна след час игра, когато централният бранител Дан-Аксел Загаду получи червен картон, а незабавно по-късно съперникът поведе с 3:2.

Пиер-Емерик Обамеянг се завърна в офанзивата на “жълто-черните”, а този път негови “асистенти” бяха Кристиан Пулишич и Андрий Ярмоленко. Треньорът на домакините отговори с трима централни бранители, двама нападатели и основна роля на Феликс Клаус, който трябваше да обезврежда Нури Шахин - най-важната фигура в построяването на офанзивите на противника.

Активната игра на домакините даде резултат с две попадения през първото полувреме, пристигнали по подобен метод. В 19-ата минута Клаус беше изведен самичък против Роман Бюрки, който го препъна. Ситуацията беше преразгледана на запис, с цел да се удостовери първичното решение на рефера Патрик Итрих - дузпа. Жонатас не даде късмет на стража на Борусия и “96” излезе напред - 1:0.

Осем минути по-късно обаче централният бранител на Дортмунд Дан-Аксел Загаду съумя да изравни след безредие в наказателното поле, приключило с прецизен негов изстрел с левия крайник.

Шансът на вестфалци да стигнат до поврат беше прахосан от Ярмоленко, който в 37-ата минута шутира над гредата от единствено няколко метра, до момента в който всичко чакаха това да бъде попадение.
SCHLUSSPFIFF! Unsere Mannschaft besiegt den Tabellenführer @BVB mit 4:2! Einfach nur GEIL! #H96BVB #H96 #Heimsieg #NiemalsAllein pic.twitter.com/gfU986zjiy
— Hannover 96 (@Hannover96) October 28, 2017

От това се възполза тимът на Хановер, който единствено три минути се възползва от бърза акция и Ихлас Бебу вкара за 2:1.

Отговорът на Дортмунд не закъсня и този път и в 52-ата Ярмоленко компенсира за пропуща си по-рано с акуратен удар от въздуха за 2:2.

Не мина обаче доста време, преди защитата на Борусия още веднъж да бъде хваната в крачка. В 59-ата минута Жонатас се озова самичък против вратаря и Загаду се принуди да го фаулира отвън наказателното поле, за което предстоящо получи пряк червен картон. Саможертвата на французина обаче се оказа безрезултатна, тъй като при последвалото осъществяване Клаус изстреля кълбото в горния десен ъгъл на Бюрки за 3:2.
.@Hannover96 have left @BVB looking for answers this afternoon

What's next in #H96BVB? 3-2 pic.twitter.com/jZINyAojQO
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) October 28, 2017

Петер Бос реши да рискува, продължавайки единствено с трима бранители и в 62-ата минута малко не доближи на Пулишич да направи 3:3. Секунди по-късно Бюрки резервира резултата след добра интервенция.

Участникът в Шампионската лига хвърли всички старания в предни позиции, поради което се оголи в отбрана. В 76-ата минута Бебу излезе самичък против вратаря, само че пропусна шанса да реши всичко. Нападателят от Того обаче го стори 10 минути по-късно, когато потегли с топката още от своята половина, с цел да я забие в мрежата за 4:2.

До края фамозна интервенция на Бюрки избави мрежата му от още едно попадение след странична ножица на Мартин Харник.
Schluss! Der BVB unterliegt @Hannover96. #H96BVB 4-2 pic.twitter.com/N30yB4Z1HU
— Borussia Dortmund (@BVB) October 28, 2017

За “96” това е пета победа от началото на сезона и тимът се радва на 18 точки в актива си.

Сега Дортмунд го чака тежка седмица, включваща конфликт в Шампионската лига и домакинство на Байерн.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 10 кръг, събота 28 октомври  Хановер 96 4:2краен резулат  Борусия (Дортмунд)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР