Досегашния срок за строителство на Първи, Втори и Трети лот

...
Досегашния срок за строителство на Първи, Втори и Трети лот
Коментари Харесай

Министър Шишков изброи пред депутатите проблемите по строителството на АМ „Хемус”

Досегашния период за строителство на Първи, Втори и Трети лот на Автомагистрала „ Хемус ” няма да бъде спазен, тъй като има закъснение от 7-8 месеца, в което не се е работило по обектите. Това съобщи на чуване по тематиката и в отговор на въпроси в Народното събрание служебният министър на районното развиване Иван Шишков. Той беше безапелационен, че срокът за довеждане докрай на трасето по тези лотове ще се забави най-малко с тези месеци.

Той добави, че ориста на Четвърти и Пети лот е в ръцете на депутатите, които би трябвало да намерят решение, което озакони свършената работа по тях, откакто стана ясно, че те са строени на процедура нелегално. За Шести лот към този момент са завършили процедурите за очуждаване и са платени всички парцели, заяви министърът.

За Седми и Осми лот има проблеми с ловно стопанство и склад за муниции, като се вършат опити да се промени плана на автомагистралата, с цел да не бъдат наранени. При Девети лот пък съществува също проблем поради гробище, което е на трасето на пътя. Там обаче е открито решение, разяснява Шишков.

По време на чуването служебният министър разяснява, че българите сме „ магистрално небогати ”. Той съобщи също, че сега интензивно се завършат тунелите на „ Витиня “ и има вяра, че до 20 декември ще бъде пуснато цялото придвижване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР